Ισραήλ: Προετοιμασίες για την επόμενη φάση της στρατιωτικής επιχείρησης – Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Ιράν

Κοινοποίηση:
israel-iran-696x464

Η αναμενόμενη και πολυσυζητημένη αντίποινα του Ισραήλ κατά του Ιράν κυριαρχεί στις εξελίξεις της Μέσης Ανατολής, ιδίως μετά την αποκάλυψη από το CNN ότι διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα που περιγράφουν λεπτομέρειες της επιχείρησης. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε προηγουμένως καταγγείλει δημόσια ότι Ιρανοί πράκτορες ευθύνονται για την απόπειρα εναντίον του, η οποία σημειώθηκε στην εξοχική του κατοικία στην Καισάρεια.

 

Η αντίδραση του Ισραήλ φαίνεται να είναι θέμα χρόνου, καθώς ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε πρόσφατα ότι οι δυνάμεις της χώρας προετοιμάζονται για το επόμενο στάδιο της στρατιωτικής σύγκρουσης. Η κατάσταση στη περιοχή παραμένει τεταμένη και οι διεθνείς παρατηρητές αναμένονται με αγωνία τις εξελίξεις.

 

«Προχωράμε από μια κατάσταση που νικάμε τον εχθρό, σε μια κατάσταση καταστροφής – ανατινάζοντας τις σήραγγες και τις αποθήκες πυρομαχικών και διαλύοντας τη Χεζμπολάχ», τόνισε, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Ο Ισραηλινινός υπουργός Άμυνας είπε στα στρατεύματα των IDF ότι οι πράκτορες της Χεζμπολάχ που έχουν συλληφθεί και ανακριθεί από το Ισραήλ είναι «τρομοκρατημένοι» και ότι η τρομοκρατική ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν «καταρρέει».

«Το αποτέλεσμα είναι ότι σε κάθε μέρος που η Χεζμπολάχ περίμενε και ετοιμαζόταν να επιτεθεί στην [ισραηλινή] συνοριακή πόλη, υπάρχουν στρατιώτες των IDF.

«Ο στόχος μας είναι να καθαρίσουμε πλήρως αυτή την περιοχή, ώστε οι κάτοικοι να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και στη ζωή τους», είπε, αναφερόμενος στον πρόσφατα προστιθέμενο πολεμικό στόχο του Ισραήλ να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι του βορρά που έχουν εκτοπιστεί από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

 

Ισραήλ: Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας για απάντηση στο Ιράν

Κι όλα αυτά, ενώ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα προεδρεύσει σε νέα σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας, στο Τελ Αβίβ στη Βάση Χακιριγιά, με αντικείμενο, όπως μεταδίδεται, το ζήτημα της απάντησης του Ισραήλ στο Ιράν. Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 19:30 το βράδυ (τοπική ώρα).

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response