Ισραηλινές δυνάμεις προχωρούν στον Λίβανο: 50.000 στρατιώτες στα βόρεια σύνορα

Κοινοποίηση:
An Israeli soldier attaches an Israeli flag on top of an armoured personnel carriers (APC) near Israel's border with Gaza, in southern Israel, Monday, April 15, 2024. (AP Photo/Ohad Zwigenberg)

Στις περιοχές της Οντέισα και της Ναμπετίας, οι επιχειρήσεις που διεξάγονται επικεντρώνονται κυρίως σε οικιστικά κέντρα και δασικές εκτάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις προσπαθούν να εδραιώσουν τις πρώτες γραμμές άμυνας τους, ενώ παράλληλα οι μηχανικές μονάδες και οι ειδικές δυνάμεις προχωρούν σε άλλες περιοχές για να εκτελέσουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.

 

 

Στο βόρειο μέτωπο, σχεδόν πέντε μεραρχίες είναι αναπτυγμένες, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 50.000 στρατιωτικά στελέχη. Από χθες, πάνω από 150 στόχοι στο νότιο Λίβανο έχουν πληγεί μέσα σε 24 ώρες μέσω συνδυασμένων επιθέσεων των χερσαίων δυνάμεων και της πολεμικής αεροπορίας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε και την εξουδετέρωση ενός ακόμη ανώτερου αξιωματικού της Χεζμπολάχ σε έναν οικισμό ο οποίος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Οντέσα και για τον συγκεκριμένο αξιωματικό λένε ότι ευθύνεται για δεκάδες επιθέσεις με ρουκέτες και όχι μόνο σε οικισμούς οι οποίοι βρίσκονται ακριβώς στα σύνορα με τον Λίβανο και την εξουδετέρωση επίσης ανθρώπων οι οποίοι ήταν στα σύνορα με τη Συρία, στα ισραηλινά σύνορα.

Μπορεί βεβαίως όλοι να στρέφουν το βλέμμα τους στον βόρειο μέτωπο, όμως το τελευταίο 24ωρο έχει στραφεί το μέτωπο στον νότο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Τζαμπάλια, εκεί όπου οι ισραηλινές δυνάμεις το έχουν ανακοινώσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει ελεγχθεί, αλλά εδώ και ένα 24ωρο σφυροκοπάται κυριολεκτικά από τις χερσαίες δυνάμεις και τις αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ η συγκεκριμένη βόρεια περιοχή της Γάζας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response