Ισραηλινοί αστυνομικοί άνοιξαν πυρ και σκότωσαν Παλαιστίνιο που έπεσε με το όχημά του πάνω σε αστυνομικό τζιπ

Κοινοποίηση:
An Israeli soldier attaches an Israeli flag on top of an armoured personnel carriers (APC) near Israel's border with Gaza, in southern Israel, Monday, April 15, 2024. (AP Photo/Ohad Zwigenberg)

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ισραηλινό στρατό, ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν Παλαιστίνιο. Ο άνδρας φέρεται να επιτέθηκε εσκεμμένα με το όχημά του σε ένα τζιπ ασφαλείας κοντά στην είσοδο του εβραϊκού οικισμού Όφρα, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ραμάλα.

 

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί σε ένα βίντεο που προβλήθηκε από το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Kan. Στο βίντεο αυτό, διακρίνεται ένας αστυνομικός να στέκεται δίπλα στην ανοικτή πόρτα του οχήματός του, λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη σύγκρουση. Αυτή η εικόνα έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις σχετικά με την αντίδραση των ισραηλινών δυνάμεων και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς αντέτεινε ότι ο επιτιθέμενος ήταν «μαχητής της αντίστασης» και υποστήριξε ότι η πράξη του ήταν μια απάντηση στα εγκλήματα που διαπράττουν οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις κατά του παλαιστινιακού λαού. Αυτή η δήλωση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έντασης στην περιοχή και των συγκρούσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response