Ισραηλινός πρώην στρατηγός καλεί σε πολιορκία της βόρειας Γάζας – «Νόμιμο πρακτικό μέτρο που μπορεί να ληφθεί κατά του εχθρού»

Κοινοποίηση:
δωδωδωδσ

Ο υποστράτηγος Γκιόρα Ειλάντ, πρώην επικεφαλής του ισραηλινού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας λέει ότι «η πολιορκία είναι ένα νόμιμο, πρακτικό μέτρο που μπορεί να ληφθεί κατά του εχθρού».

Σε συνέντευξη στο The World του Sky News, είπε ότι στους 400.000 ανθρώπους που βρίσκονται στην περιοχή θα πρέπει να δοθεί διορία 10 ημερών για να φύγουν και όσοι μείνουν θα πρέπει να χαρακτηριστούν μαχητές.

Ο απόστρατος στρατηγός είναι ένας από τους πολλούς που έχουν ζητήσει να καθαριστεί η βόρεια Γάζα από τους αμάχους και οι υπόλοιποι να τεθούν υπό πολιορκία μέχρι να παραδοθούν. Είπε στον επικεφαλής παρουσιαστή Mαρκ Όστιν: «Η πολιορκία είναι ένα νόμιμο, πρακτικό μέτρο που μπορεί να ληφθεί κατά του εχθρού και μπορεί να προκαλέσεις τον εχθρό σου να παραδοθεί ή να πεθάνει από την πείνα».

Είπε ότι η εναλλακτική ήταν η χρήση «τακτικών στρατιωτικών και το αποτέλεσμα θα ήταν να σκοτωθούν χιλιάδες πολίτες επειδή οι τρομοκράτες και οι πολίτες ζουν μαζί». Ο Σαμ Ρόουζ, αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ στη Γάζα, είπε ότι οι άμαχοι που εξακολουθούν να βρίσκονται στο βορρά είτε έχουν επιλέξει να βρίσκονται εκεί είτε είναι άρρωστοι και ευάλωτοι.

«Η βίαιη μετακίνηση αυτών των ανθρώπων είναι παράνομη βάσει του διεθνούς δικαίου», είπε. «Δεν υπάρχει ασφαλές πέρασμα. Περιγράφοντας την περιοχή ως «κοιλάδα του θανάτου», υποστήριξε ότι δεν υπήρχε «απλώς κανένας χώρος» στη νότια Γάζα, με τις παραλίες να «γεμίζουν από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους».

«Το μέρος είναι τόσο γεμάτο, τόσο στενό, τα είδη των πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται σημαίνουν ότι είναι αδύνατο να επιτεθεί κανείς χωρίς να προκαλέσει μαζικές απώλειες αμάχων». Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε ότι σχεδιάζει να πολιορκήσει τη βόρεια Γάζα. «Δεν έχουμε λάβει τέτοιο σχέδιο», είπε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Nadav Shoshani. «Διασφαλίζουμε ότι απομακρύνουμε τους αμάχους από τα σημεία των επιθέσεων ενώ επιχειρούμε εναντίον αυτών των τρομοκρατικών πυρήνων στη Τζαμπαλία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response