Ιστορικό κάζο με τον Σηκουάνα! Ολυμπιονίκης ξεσπά: «Θα δούμε αν αρρωστήσω ή όχι»

Κοινοποίηση:
Olympic-Games-in-Seine

«Είδα και ένιωσα πράγματα που δεν έπρεπε».

Μια ολυμπιονίκης τριαθλητής εξομολογήθηκε την… φρικτή της εμπειρία από τον Σηκουάνα, ξεσπώντας πάνω στους αξιωματούχους που ισχυρίστηκαν ότι το μολυσμένο ποτάμι ήταν αρκετά ασφαλές για να κολυμπήσει.

Ο λόγος για την Jolien Vermeylen, την αθλήτρια από το Βέλγιο η οποία αποκάλυψε ότι ένιωσε διάφορα… αντικείμενα στο βρώμικο νερό κατά τη διάρκεια της κολύμβησης των 1500 μέτρων χθες Τετάρτη.

Θυμίζουμε πως το Σαββατοκύριακο ακυρώθηκαν προπονήσεις των αθλητών λόγω της ακαταλληλότητας των νερών του Σηκουάνα. Παρόλα αυτά πάρθηκε η απόφαση να μην ακυρωθεί και το αγώνισμα, ιδίως σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, που αγωνίζονταν την Τετάρτη και όχι την Τρίτη.

«Καθώς κολυμπούσα κάτω από τη γέφυρα, ένιωσα και είδα πράγματα που δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ», εκμυστυρεύτηκε στο φλαμανδικό τηλεοπτικό κανάλι VTM.

Η Vermeylen τερμάτισε στην 24η θέση. Είπε ότι είχε καταπιεί πολύ νερό κατά τη διάρκεια του αγώνα και ανησυχούσε για το τι θα επιπτώσεις θα είχε στην υγεία της!

«Θα μάθουμε αύριο αν είμαι άρρωστη ή όχι. Δεν έχει γεύση (σ.σ. το νερό) όπως κάποιο αναψυκτικό φυσικά»

Αξίζει να σημωθεί πως μόλις πριν ένα μήνα, στις αρχές του καλοκαιριού, οι επίσημες δοκιμές διαπίστωσαν ότι το επίπεδο του βακτηρίου E. coli στο νερό του Σηκουάνα ήταν 10 φορές πάνω από τα αποδεκτά επίπεδα.

Η υπόθεση του ποταμού που διασχίζει το Παρίσι κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μία τεράστια «φούσκα» με πολλαπλές συνέπειες για τους διοργανωτές των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Είναι ενδεικτικό πως πάνω από 1,5δισ. ευρώ «πετάχτηκαν» το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να… καθαρίσει ο Σηκουάνας!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Γιατι κολυμπησατε; Επιλογη σας ειναι να κολυμπατε στα σκατα. ε; Επρεπε ολοι οι αθλητες κολυμβητες να απεχετε. οπως φυσικα και ολοι που αγωνιζεστε εκει στο μπουρδελο του παρισιου ειδικα μετα την αποκρουστικη τραγικη εναρξη που ολοι ειδατε. μουγκα λοιπον .

Comments are closed.