Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Κοινοποίηση:
220408125608_seismos

Η Ιαπωνία, μια χώρα γνωστή για την έντονη σεισμική της δραστηριότητα, βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο ανησυχιών, καθώς σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το απόγευμα της Παρασκευής (09.08.2024). Ο σεισμός αυτός επηρεάζει κυρίως την πρωτεύουσα Τόκιο και τις γύρω περιοχές, όπως ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA).

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν από την JMA, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην περιφέρεια Καναγκάβα, η οποία βρίσκεται στην ανατολική Ιαπωνία. Η κυβέρνηση προχώρησε σε επείγουσα προειδοποίηση για τον κίνδυνο ισχυρού σεισμού στις περιοχές του Τόκιο, Καναγκάβα, Σαϊτάμα, Γιαμανάσι και Σιζουόκα. Ευτυχώς, δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ο σεισμός προκάλεσε ταραχή στα κτίρια του Τόκιο και είχε άμεσο αντίκτυπο στις συγκοινωνίες. Το μετρό της πόλης σταμάτησε τη λειτουργία του σε τουλάχιστον μία από τις γραμμές του, ωστόσο η αποκατάσταση της κανονικότητας έγινε γρήγορα.

Η κατάσταση όσον αφορά τις ζημιές που έχουν προκληθεί στις χειρότερα πληγείσες περιοχές, όπως στο δυτικό τμήμα της περιφέρειας Καναγκάβα δεν είναι μέχρι στιγμής σαφής.

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές στα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια στην Καναγκάβα, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση NHK, που επικαλείται το υπουργείο Βιομηχανίας.

Ο πυρηνικός σταθμός Χαμαόκα στην περιφέρεια Σιζουόκα δεν έχει επηρεαστεί από τον σεισμό, μετέδωσε επίσης η δημόσια τηλεόραση, που επικαλείται την εταιρία Chubu Electric Power.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: