Ιταλία: Οι κορυφαίοι ηγέτες Μελόνι και Ντράγκι συζητούν για το μέλλον

Κοινοποίηση:
Meloni_up

Σήμερα το απόγευμα, η Ιταλίδα Πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε μια σημαντική συνάντηση στη Ρώμη με τον πρώην Πρωθυπουργό και διακεκριμένο οικονομολόγο Μάριο Ντράγκι. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην Έκθεση για την Ανταγωνιστικότητα που έχει εκπονήσει ο Ντράγκι, η οποία περιλαμβάνει κρίσιμες προτάσεις για την ενίσχυση της ιταλικής οικονομίας.

 

Η κυβέρνηση Μελόνι τόνισε τη σημασία της έκθεσης, η οποία αναφέρεται σε καίρια ζητήματα όπως ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός, η δημογραφική κρίση και η εξασφάλιση βασικών πρώτων υλών. Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τις φιλόδοξες στρατηγικές της.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην αμυντική βιομηχανία, με τη δυνατότητα δημιουργίας κοινού χρέους να παραμένει στο τραπέζι. Αυτές οι στρατηγικές είναι κρίσιμες για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της Ιταλίας στο διεθνές σκηνικό.

“Πρόκειται για προτεραιότητες που η Μελόνι και ο Ντράγκι συμμερίζονται και οι οποίες ειναι μέρος των προσπαθειών της ιταλικής κυβέρνησης, στο εσωτερικό της χώρας και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς” καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response