Ιταλία: Συλλήψεις πάνω από 50 μαφιόζων της Ντραγκέτα

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Πάνω από 50 άτομα συνελήφθησαν σε μια νέα αστυνομική έφοδο κατά της μαφίας «Ndrangheta» στην Ιταλία, ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία την Παρασκευή.

Αναπτύσσοντας περισσότερα από 400 άτομα προσωπικό, η επιχείρηση, με την ονομασία «Κάρπανθος» και πυρήνα την αστυνομική δύναμη του Καταντζάρο στη νότια Ιταλία, διευθύνεται από τον εισαγγελέα Νίκολα Γκρατέρι, έναν από τους πιο γνωστούς ερευνητές κατά της μαφίας της Ιταλίας.

Η αστυνομία είπε ότι 38 άνθρωποι φυλακίστηκαν, έξι τέθηκαν σε κατ′ οίκον περιορισμό και οκτώ έλαβαν εντολή να μην εγκαταλείψουν τις πόλεις τους.

Ιταλός που είχε εξαφανιστεί για χρόνια βρέθηκε στην Ελλάδα από τηλεοπτική εκπομπή
Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες που συνδέονται με την Ντραγκέτα, συμπεριλαμβανομένης της διακίνησης ναρκωτικών μεγάλης κλίμακας, του ξεπλύματος χρήματος και του εκβιασμού.

Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.

Η ιταλική «Ντραγκέτα» έχει αντικαταστήσει την Κόζα Νόστρα της Σικελίας ως την πιο ισχυρή οργάνωση μαφίας της χώρας και έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πηγή: Carabinieri.it, Reuters

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η λέξη <>προέρχεται απο την ελληνική λέξη ανδραγαθία. Το φαινόμενο της μαφίας που γεννήθηκε το 1800 στην Σικελία ήταν το αποτέλεσμα μιας κοινωνίας που αποτελείται ουσιαστικά από φτωχούς αγρότες κσι μεγαλογαιοκτήμονες. Οι τελευταίοι αποφάσισαν να δώσουν εντολή στους μπράβους τους, τα λεγόμενα πρωτοπαλίκαρα να εισπράττουν το ενοίκιο από τους φτωχούς αγρότες. Εκείνοι όμως το εκμεταλλεύτηκαν και αποσπούσαν ακόμη και με την βία ένα επιπλέον ποσό για την ενδιάμεση υπηρεσία τους. Με αυτήν την τακτική έγιναν πλούσιοι και μπόρεσαν να γίνουν και οι ίδιοι γαιοκτήμονες.,επεκτείνοντας την επιρροή τους σε όλη την επικράτεια. Αυτό τους επέτρεψε στα τέλη του 19 ου αιώνα στην ενωμένη Ιταλία να συνάψουν δεσμούς με τον κόσμο της πολιτικής, δίνοντας αφορμή για μια νέα πρακτική βασισμένη στην ανταλλαγή ευνοιών και στις χάρες. Χάρη σε αυτήν την ανταλλαγή κατάφεραν να εδραιώσουν την σχέση κυριαρχίας και προστασίας στην επικράτεια στην οποία δρούσαν, αποτελώντας τους νονούς της. Τότε οι μαφιόζοι άρχισαν να δομούνται ιεραρχικά και ο όρος omertà εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για να δηλώσει την υποχρέωση σιωπή στην οποία υποχρεούνταν όλοι οι συνεργάτες. Το κλασικό δηλαδή δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω… Έτσι για την ιστορία……

Comments are closed.