Συντετριμμένος είναι ο πνευματικός αδελφός του Ιωνά Καρούση που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ το βράδυ της Δευτέρας (1.10.24). Ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης μίλησε για την τελευταία του επικοινωνία με τον αδικοχαμένο 26χρονο.
«Ο Ίωνας είχε έρθει πρόσφατα στην Ελλάδα και γιόρτασε εδώ τα γενέθλια του. Εγώ τον είχα συναντήσει για τελευταία φορά τον προηγούμενο μήνα στη ΔΕΘ. Ερχόταν κυρίως τις μέρες των εορτών στη Θεσσαλονίκη γιατί εδώ μένει και η κοπέλα του. Είχα μίλησει μαζί του το μεσημέρι εκείνης της μέρας», τόνισε ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης για τον 26χρονο Έλληνα φοιτητή που έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης στον σταθμό τραμ του Τελ Αβίβ.
«Μετά μου έστειλε μήνυμα η κοπέλα του και μου είπε οτι εδώ και 5 ώρες τον αναζητούν στα τηλέφωνα και δεν τον βρίσκουν, ούτε η ίδια, ούτε οι γονείς του. Εγώ σκέφτηκα ότι μπορεί να να του έκλεψαν το κινητό ή να έμεινε απο μπαταρία. Μετά όμως έγινε γνωστό τι συνέβη. Εγώ προσπάθησα όσο μπορώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Βρέθηκε στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή», υπογράμμισε.
«Ήταν ο πρώτος που δέχτηκε τα πυρά των τρομοκρατών» συγκλονίζει η κοπέλα του
Ο πρώτος που δέχτηκε τα πυρά των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γιάφα στο Τελ Αβίβ το απόγευμα της Τρίτης (01.10.24), ήταν ο Ιωνάς Καρούσης, λέει η σύντροφός του, Μαργαρίτα Χανοπούλου.
Συντετριμμένη η αγαπημένη του τραγικού θύματος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ, δηλώνει αρχικά πως ο Ιωνάς Καρούσης «ήταν το πιο αθώο, το καλύτερο παιδί», και συγκλονισμένη τονίζει πως «δεν περιμέναμε ότι θα ήταν σε αυτούς τους 6 νεκρούς».
Η ίδια περιέγραψε τη στιγμή που ενημερώθηκε για την τραγωδία:
«Δεν έβλεπα τηλεόραση και δεν ήξερα τι γινόταν. Κατα τις 8 παρά το βράδυ άνοιξα τηλεόραση και είδα τι γινόταν και του έστελνα μηνύματα και δεν απαντούσε. Σε κανέναν μας δεν απαντούσε μέχρι που πέρασε η ώρα και ενημερώσαμε την αστυνομία για την απουσία του. Δεν πήγε το μυαλό μου κατευθείαν στο κακό γιατί η μπαταρία του τελείωνε συχνά και πιστέψαμε ότι είχε πάει σε κάποιο καταφύγιο. Δεν περιμέναμε ότι θα ήταν σε αυτούς τους 6 νεκρούς. Δεν περιμέναμε. Η αστυνομία μετά πήγε στο σπίτι και ενημέρωσε τους γονείς του».
Όπως εξηγεί, την ώρα της τρομοκρατικής επίθεσης, «δεν έγινε καμία προειδοποίηση, δεν ήχησαν σειρήνες. Μετά την επίθεση της Χεζμπολάχ ήχησαν. Αυτό ήταν κάτι διαφορετικό. Ένας Παλαιστίνιος με καλάσνικοφ και ένας με μαχαίρι και άρχισαν να σκοτώνουν κόσμο».
Ερωτηθείσα για το πότε ήταν η τελευταία φορά που μίλησε με τον Ιωνά, η Μαργαρίτα Χανοπούλου σημειώνει: «Τελευταία φορά είχαμε μιλήσει στις 15:30. Λίγο πριν τις 16:00 έφυγε για να πάει σε ένα φιλικό σπίτι και μετά πήγε να κάνει αυτή την εργασία. Του είχαν πεί απο το πανεπιστήμιο να γυρίσει όλες τις στάσεις του τρόλει και να βγάλει φωτογραφία την κάθε στάση μεμονωμένα».
«Τον γαζώσανε με 4 σφαίρες στο στήθος»
«Ο Ιωνάς δεν έχασε τη ζωή του, τον σκοτώσανε, τον εκτέλεσαν. Ήταν ένα παιδί 26 ετών, γεμάτο ζωή, το καλύτερο παιδί που υπάρχει, μια ψυχούλα. Μορφωμένος, διαβασμένος, ευγενικός, μιλούσε τρεις γλώσσες, έπαιζε πιάνο, ήταν αθλητής, ένα απίστευτο παίδι» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης (3.10.24) ο Γιώργος Καρούσης, θείος του Ιωνά Καρούση.
«Πήγε να κάνει την εργασία του για το πανεπιστήμιο και τον γαζώσανε. Τέσσερις σφαίρες στο στήθος. Δεν είναι έχασε τη ζωή του αυτό», υπογράμμισε.
«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι, ο αδερφός μου μίλησα δυο φορές στο τηλέφωνο μαζί του και δεν μπορεί να αρθρώσει. Όπως κι εμείς φυσικά. Μέχρι πριν μερικές μέρες, ήμασταν μαζί εδώ, στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη, γιατί ερχόταν πολύ συχνά στην πόλη. Εδώ ήταν η πατρίδα του. Άλλο αν γεννήθηκε στο Ισραήλ και σπούδαζε εκεί», επισήμανε συγκλονισμένος.
«Ο Ιωνάς πήγε στο Τελ Αβίβ να σπουδάσει γιατί δεν είχε αντίστοιχη σχολή στην Ιερουσαλήμ, το σπίτι του ήταν στην Ιερουσαλήμ», σχολίασε.
«Είχαν συνηθίσει αυτόν τον τρόπο ζωής και πάντα έπαιρναν τις προφυλάξεις του. Φόβο δεν μου είχαν εκφράσει ποτέ», σημείωσε, εξηγώντας ότι ο Ιωνάς είχε πάει στον σταθμό του τραμ για να καταγράψει τον χώρο για την εργασία του.
Τοσα καλα παιδια εχουν πεθανει τον τελευταιο χρονο στην περιοχη …Δεν ειδα να γινεται θεμα ……Ο εκλιπων ειχε υποηρετησει στην IDF (και καλα εκανε). Προς τι ο θρηνος λοιπον?