Ιωνικός – ΑΕΚ 0-1: Πέρασε το «μπλόκο της Κοκκινιάς» η Ένωση που έχασε πολλές ευκαιρίες και για άλλα γκολ

Κοινοποίηση:
aek-mantalos-goal

Η έξοδος της ΑΕΚ στη Νίκαια, με τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους 11 βαθμούς, έκρινε επιβεβλημένη τη νίκη για την Ένωση, η οποία δεν είχε περιθώρια για άλλες απώλειες. Το γκολ του Μάνταλου στο 21′ ήταν αυτό που έδωσε το τρίποντο στους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι είχαν αρκετές μεγάλες ευκαιρίες για να τελειώσουν το ματς. Δεν το έκαναν, αλλά δεν το πλήρωσαν, φεύγοντας με το 0-1 από την έδρα του σκληροτράχηλου Ιωνικού και παραμένοντας οκτώ πόντους από την κορυφή.

‘Οσο δε για τον Ιωνικό, οι Νικαιώτες το ψάξανε το γκολ. Ο Ιωνικός Έψαχνε να απειλήσει με αρκετές στατικές μπάλες αλλά οι εκτελέσεις του Βαλεριάνου δεν δημιουργούσαν κινδύνους στην ΑΕΚ, η οποία έπρεπε να βρει και ένα δεύτερο γκολ για να βάλει τις βάσεις της νίκης. Αυτό δεν ήρθε όμως ούτε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν μετά από κόρνερ του Άμραμπατ, ο Τζαβέλλας είδε την μπάλα μετά την κεφαλιά του να περνάει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο, σε μια δεύτερη πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαφέας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Γκοτσούλιας (66′ Ματσούκας), Βαλεριάνος, Ντάλσιο, Κάνιας (86′ Καμπράλ), Κιάκος (66′ Μάναλης), Άοσμαν, Λένις

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Χατζισαφι, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μισελέν, Λε Ταλέκ (70′ Σάκχοφ), Σιμάνσκι, Μάνταλος (70′ Λιβάι Γκαρσία), Τσούμπερ (92′ Μήτογλου), Άμραμπατ (83′ Γέβτιτς), Αραούχο (83’ Ανσαριφάρντ)

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: