ΚΑΘΑΡΜΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: Μην κάνετε τώρα αυτοδιοικητικές εκλογές, θα μας μαυρίσουν, ζητά ακόμα 2 δις ευρώ που να τα πάρεις μαζί σου

Κοινοποίηση:
makeleιο

Αγοραστός: Δεν μπορούν να γίνουν εκλογές στις πληγείσες περιοχές – Πάνω από 2 δισ. ευρώ η ζημιά

«Αν σκεφτούμε ότι για τον Ιανό χρειάστηκαν 700 εκατ. ευρώ, τώρα χρειάζεται τριπλάσιο ποσό», είπε ο Κώστας Αγοραστός, κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση των καταστροφών από την κακοκαιρία Daniel.
Για τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία μίλησε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, τονίζοντας πως δεν είναι εφικτή η διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις 8 Οκτώβρη, με τις ζημιές να αγγίζουν το ποσό των 2 δισ. ευρώ.

«Δεν μπορούν να γίνουν οι εκλογές. Δεν είναι απόφαση της Περιφέρειας. Αν ήταν απόφαση της Περιφέρειας δεν θα γίνονταν οι εκλογές. Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει τις εκλογές. Εμείς δεν ζητάμε αναβολή. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν μπορεί να γίνουν οι εκλογές. Πώς θα πάνε σε όλες αυτές τις περιοχές να ψηφίσουν; Το έχω θέσει ήδη το θέμα στο ΥΠΕΣ και ζήτησα άμεση χρηματοδότηση για να γίνουν αυτά τα έργα γρήγορα με ταχείες διαδικασίες. Διότι αν γίνουν τα έργα αυτά με συνθήκες κανονικότητας δεν πρόκειται να γίνουν σε χρονικά διαστήματα τέτοια που να επιτρέπει την επαναφορά στην προγενέστερη κατάσταση», είπε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για την πρώτη εκτίμηση των ζημιών, τόνισε ότι θα χρειαστεί τριπλάσιο ποσό για την αποκατάσταση των καταστροφών από το αντίστοιχο που απαιτήθηκε μετά την κακοκαιριία Ιανός. «Υπάρχουν υποδομές που έχουν καταστραφεί, γέφυρες που έχουν καταστραφεί. Υπάρχουν δρόμοι, σπίτια, εργοστάσια, αγροτική παραγωγή, κτηνοτροφική παραγωγή. Αν σκεφτείτε όλα αυτά και ότι για τον Ιανό χρειάστηκαν 700 εκατ. ευρώ, εδώ σίγουρα μιλάμε για τριπλάσιο ποσό».

Όπως ανέφερε: «Οι πιο δύσκολες περιοχές είναι η Καλόγριανα, το Ριζοβούνι το Καματερο, η Μεταμόρφωση, ο Κοσκινάς, η Μαραθέα και ο Βλοχός, όπου θα επιχειρήσουν πολλές δυνάμεις σήμερα, χωρίς να σταματάνε να επιχειρούν στα άλλα που είναι ο Παλαμάς, τα Μεγάλα Καλύβια, η Φαρκαδόνα και διάφορα άλλα χωριά τα οποία χρειάζονται στο Δήμο, σε Δήμους της Καρδίτσας. Και βέβαια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια της προσωρινής αποκατάστασης κάποιων δρόμων με δεκάδες μηχανήματα, τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία διαμόρφωσης μιας των δρόμων».

Όσο για την στάθμη του Πηνειού και αν εξακολουθεί να ανεβαίνει, ο κ. Αγοραστός είπε: «Έχει σταθεροποιηθεί, έχει ανέβει βέβαια η στάθμη του στις πλημμυρικές περιοχές, στις περιοχές δηλαδή εκείνες οι οποίες υπάρχουν για να μπορούν να παίρνουν τα νερά, τα οποία έρχονται και είναι περισσότερα από την κοίτη του ποταμού».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. ουτε λεφτα ουτε τπτ. ριχνει μια ξεγυρισμενη νοθεια στις δημοτικες και μετα τρωγομαστε μεταξυ μας οπως τωρα που μερικοι καλοθελητες βριζουν τον κοσμο για το πετσινο 41%

  2. Θυμάμαι τον όμορφο κάμπο από την ταινία με τη Βουγιού. Τώρα θα τον γεμίσουν ανεμμογεννήτριες.

  3. Η τσαπού που θα φάτε στις εκλογές θά είναι τεράστια θα σας μπεί εκ των όπισθεν και θα σας βγεί απ το στόμα Κώτσο μ´…..

  4. Μεγάλος ξευτίλας ο Χωστάκης ο Αγοριναστός

  5. Να ενημερωθεί η Εισαγγελεας του Αρείου Πάγου. Να διεξαχθεί άμεσα προκαταρκτική έρευνα για τα λεφτά που δόθηκαν μετά τον ΙΑΝΟ . Που δόθηκαν , που διατέθηκαν ,
    τι σχεδιάστηκε και τι άρχισε να υλοποιείται . Τόσο απλά . Τι πήρε η Περιφερεια , ποιος έλεγξε . Τα περί πολιτικής ευθύνης και ανάληψη δεν μας ενδιαφέρει . Mε ονοματεπώνυμα παρακαλώ

  6. Kαμια αναβολή καθίκι! Κύριε Τίποτα! Θα φάτε το μαύρο της ζωής σας!

  7. 2021: Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος

    * Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος στη Λάρισα διοργάνωσε η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

    * Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κατά τη διάρκεια της εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος επισήμανε:

    ««Ποτέ ξανά». Δυο λέξεις που μας ενώνουν όλους. Δυο λέξεις με τις οποίες υψώνουμε τη δική μας φωνή, εκπέμπουμε το δικό μας μήνυμα, αναλαμβάνουμε τη δική μας δέσμευση, όπως γίνεται και σε κάθε άλλη γωνιά της πατρίδας αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο για να μην επαναληφθεί η πιο μελανή και τραγική στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.«Τα έθνη πρέπει να θυμούνται για να διδάσκονται», έλεγε ο Θουκυδίδης. Η ιστορική μνήμη υψώνεται σαν ασπίδα προστασίας και μας διδάσκει ότι «εκείνοι που είναι καλά ενημερωμένοι για το παρελθόν, δεν πρόκειται να απελπιστούν για το παρόν». Γι΄ αυτό οι εκδηλώσεις μνήμης αποτελούν πηγή έμπνευσης, ώστε όλοι να διδαχθούμε την αξία της ειρηνικής συνύπαρξης ανάμεσα στους λαούς, να καταπολεμήσουμε κάθε μορφή μίσους, φανατισμού και ρατσισμού και να υπερασπιστούμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη θεμελιώδη αρχή της ελευθερίας».

  8. Καμιά αναβολή παλιομαλάκα, το πολύ πολύ να σε κυνηγήσουνε, άντε να γίνει η αρχή να πέσει η συμμορία σας.

  9. Για τον αγοραστο ειναι πρώτα οι γυφτοι και μετά οι Έλληνες πολίτες.

  10. χρυσες δουλειες δηλαδη γιαυτο τα αφηνετε και ρημαζουν για να τρωτε μετα τις καταστροφες

Comments are closed.