ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ 40ΛΕΠΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΤΟΥΣ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ 9 ΗΜΕΡΕΣ;

Κοινοποίηση:
Mitsotakis-Erdogan1

Ραντεβού για τον Σεπτέμβριο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έδωσαν οι δύο ηγέτες της Ελλάδας και της Τουρκίας στη 40λεπτη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον χθες το βράδυ. Ήταν η δεύτερή τους συνάντηση μέσα σε δύο μήνες και επιβεβαίωσαν τους ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, οι οποίοι θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα.

Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθούν σε 9 ημέρες από σήμερα στην Κύπρο με τον πρόεδρο της Τουρκίας να ετοιμάζει φιέστα στα κατεχόμενα, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παραστεί στην εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία. O Ερντογάν έχει δείξει ότι έχει ψηλά στην ατζέντα του να εκμεταλλευτεί τον γεωστρατηγικό ρόλο της Κύπρου και έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση του παράνομου αεροδρομίου του Λευκονοίκου, το οποίο λειτουργεί ως βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών για αποστολές στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Άγκυρα ενθαρρύνει επίσης την οικονομική ανάπτυξη των κατεχομένων μέσα από τον κατασκευαστικό τομέα και τον σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών. Η συνάντηση που θα έχει αύριο στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό γραμματέα του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός θα έχει σαν βασικό θέμα την ελληνική συμμετοχή της Ελλάδας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας (2025-2026). Θα έχει λοιπόν ιδιαίτερη σημασία λόγω της συγκυρίας στο Κυπριακό και υπάρχει ανοικτή γραμμή και συνεννόηση με τη Λευκωσία ώστε να σταλεί το μήνυμα για την ανάγκη συνέχισης των προσπαθειών της κ. Ολγκίν στο πλαίσιο της εντολής του Συμβουλίου Ασφαλείας για αναζήτηση λύσης στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Στην Κύπρο πάντως αναμένεται να διαφανεί η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα και την Τουρκία στο θέμα του Κυπριακού αφού και οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις με τον Ερντογάν να μιλά για διχοτόμηση και τον Έλληνα πρωθυπουργό για την πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Και μπορεί η χθεσινή συνάντηση να κύλησε ομαλά όμως τα αγκάθια παραμένουν και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Το casus belli παραμένει σε ισχύ ενώ συνεχίζονται οι δηλώσεις περί «Γαλάζιας Πατρίδας», αποστρατιωτικοποίησης των νήσων και περιορισμού του ελληνικού εναέριου χώρου. Στο τουρκικό τραπέζι είναι επίσης το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, η υπονομευτική δράση στη Θράκη ενώ η εξαγγελία για τη δημιουργία θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο δεν έχει προχωρήσει μετά την αντίδραση της Άγκυρας. Και μπορεί η πρόθεση να υπάρχει από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσουν οι διαβουλεύσεις για την παραπομπή στη Χάγη όμως αυτή παραμένει ένας πολύ μακρινός στόχος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Κάποιοι λένε πως απελευθερωθήκαμε το 1821,ποτέ δεν έγινε αυτό και μέχρι και σήμερα 2024 έχουμε τον τούρκο πάνω από το κεφάλι μας, ένα απλό παράδειγμα είναι το χαράτσι που πληρώνεται ως ραγιάδες υποτακτικοί όλοι σας

    χαράτσι=κεφαλικός φόρος που πλήρωναν οι υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας που δεν ήταν μουσουλμάνοι

    από την wikipedia
    ΧΑΡΑΤΣΙ = Ο φόρος
    Πρόκειται για ατιμωτικό κεφαλικό φόρο, ο οποίος επιβλήθηκε από τους πρώτους χρόνους του Ισλαμισμού. Ήταν η αποζημίωση για την παραχώρηση του δικαιώματος να ζει κανείς και να λατρεύει τον θεό του. Κάθε χριστιανός από το δωδέκατο έτος της ηλικίας του και μέχρι τον θάνατό του όφειλε να εξαγοράζει κάθε χρόνο την άδεια αυτή. Πλήρωνε τον φόρο και παραλάμβανε από τον εισπράκτορα την προσωπική του απόδειξη, η οποία λεγότανε χαράτσι. Η απόδειξη ήταν χάρτινη και είχε κάθε χρόνο διαφορετικό χρώμα, έφερε δε το εξής κείμενο[εκκρεμεί παραπομπή]:

    ο φέρων το παρόν έχει την άδειαν να φέρη επί έν έτος την κεφαλήν επί των ώμων του

    Διαβαθμίσεις και είσπραξη του φόρου

    Αρχικά οι Τούρκοι εισέπραταν τον κεφαλικό φόρο αδιακρίτως, αργότερα όμως διαίρεσαν τους Χριστιανούς σε τρεις τάξεις, και το χαράτσι ανάλογα σε τρεις βαθμούς[εκκρεμεί παραπομπή]:

    η πρώτη τάξη πλήρωνε τέσσερα φλουριά κατά κεφαλή
    η δεύτερη δύο
    και η τρίτη τάξη πλήρωνε ένα φλουρί κατά άτομο.

    Αναλόγως το χαράτσι του πρώτου βαθμού επιβαλόταν στους έμπορους και τους πλούσιους, και ονομάζονταν αλάς.
    Το χαράτσι του δεύτερου βαθμού το πλήρωναν οι βιομήχανοι και οι τεχνήτες, και λεγότανε ιφσάτ.
    Το χαράτσι τρίτου βαθμού ήταν για τους γεωργούς και τους πτωχούς και λεγότανε εδνά.

    Ο τρόπος είσπραξής του ήταν ο εξής: κάθε χρόνο η Υψηλή Πύλη πούλαγε τα δικαιώματα είσπραξης των φόρων σε ισχυρούς και πλούσιους Τούρκους. Αυτοί τα μεταπουλούσαν κερδοσκοπικά σε εκμισθωτές φόρων οι οποίοι αναλάμβαναν να εισπράξουν τον φόρο από τους μη μουσουλμάνους υπηκόους. Ο πλούσιος Τούρκος λεγόταν χαρατζίμπασης, οι δε εισπράκτορες λεγόντουσαν χαρατζίδες. Οι χαρατζίδες περιόδευαν στις πόλεις και τα χωριά με στρατιωτική συνοδεία και εισέπρατταν ποσά μεγαλύτερα από αυτά που έπρεπε να αποδώσουν στον χαρατζίμπαση, συχνά χρησιμοποιώντας βάρβαρα μέσα. Τη διαφορά την καρπώνονταν για προσωπικό τους όφελος.

    ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΡΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ;;;
    ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ
    ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΑΣ (=ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥΣ

  2. ΤΙ ΓΙΑΤΙ???. ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ 1950 ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΟΠΕΟΥΣ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΙΝΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ.

Comments are closed.