[ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ] ΚΑΙΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ!!! ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΤΩΠΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ – ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΙΣ [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
a758f22a-fwtia-keratea

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΩΡΑ 00:41

Περιορίστηκε το πύρινο μέτωπο στο Άνω Δασκαλειό στην Κερατέα μετά την επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση δεν υπάρχει ενεργή εστία.

Η φωτιά φάνηκε να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου με τις φλόγες να πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια. Άμεσα δόθηκε εντολή εκκένωσης των κατοίκων από Άνω Δασκαλειό προς Κερατέα.

Απομακρύνσεις κατοίκων σε ασφαλή σημεία

Σύμφωνα με πληροφορίες κάτοικοι στις διάσπαρτες οικίες της περιοχές έζησαν δραματικές στιγμές μέχρι να απομακρυνθούν με ασφάλεια, ενώ πυροσβέστες και αστυνομικοί απομάκρυναν και οδηγούς με επιβάτες των οχημάτων τους που είχαν εγκλωβιστεί λόγω των πυκνών καπνών.

Αν και αρχικά υπήρχε φόβος ότι κάποια από τα σπίτια υπέστησαν ζημιές για την ώρα δεν επιβεβαιώνεται με παράγοντας του δήμου Λαυρεωτικής που βρέθηκαν στο σημείο της φωτιάς να αναφέρουν ότι υπήρξε κίνδυνος αλλά τελικά κανένα σπίτι δεν κάηκε. Βέβαιο η καταγραφή θα γίνει με το πρώτο φως της ημέρας.

Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις

Στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα και 38 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφορες ΟΤΑ.

Παράλληλα παραμένουν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ειδικότερα η Αστυνομία προχώρησε στην εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τη συμβολή της λεωφόρου Λαυρίου με την επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου.

ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:

Πύρινος εφιάλτης στην Κερατέα καθώς η φωτιά που ξέσπασε μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, πήρε τεράστιες διαστάσεις σε μόλις λίγα λεπτά φθάνοντας σε σπίτια στο Άνω Δασκαλειό.

Δείτε εικόνες από την μεγάλη φωτιά

Η φωτιά λόγω των ισχυρών έχει λάβει διαστάσεις και ενεργοποιήθηκε το 112 καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Κερατέα. Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια και πυκνό δάσος.

Για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περισσότερούς από 100 πυροσβέστες να είναι στο σημείο με τουλάχιστον 32 οχήματα και 4 πεζοπόρα τμήματα.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Λαυρίου και η Τροχαία κάνει εκτροπή όλων των οχημάτων στη συμβολή της Λ. Λαυρίου με την επαρχιακή οδό Κερατέας – Αναβύσσου.

Επίσης γίνεται εκτροπή στη συμβολή των οδών Λαυρίου και Περιγιάλι.

 
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Να συλληφθει αμεσα ο Εμπρηστης και να δικαστει

Comments are closed.