ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: ΠΥΚΝΟ ΧΙΟΝΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ! ΠΟΙΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΤΥΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ; – ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Κοινοποίηση:
kairos

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται στη Βόρεια Ελλάδα όχι μόνο στα ορεινά αλλά και μέσα σε πόλεις.

Την ίδια ώρα ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση για την κακοκαιρία “Βettina” με τα εκχιονίστηκα μηχανήματα να επιχειρούν προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Την ίδια ώρα θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν το Αιγαίο προκαλώντας προβλήματα στη ναυσιπλοΐα ακόμα και μέσα σε λιμάνια.

Οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς σε αρκετές περιοχές θα υπάρξουν έντονες βροχοπτώσεις.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Η Κακοκαιρία που ήδη επηρεάζει τη χώρα μας από το Σάββατο (25-11-23) θα συνεχιστεί και σήμερα Κυριακή (26-11-23), με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και την ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα υποχωρήσει κατά 8 με 10 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Χιονίζει στα ορεινά της Θεσσαλονίκης

Κοντά στο μηδέν οι θερμοκρασίες στα ορεινά της Θεσσαλονίκης και οι πρώτες νιφάδες χιονιού άρχισαν να πέφτουν και στον Χορτιάτη ενώ τα πρώτα χιόνια έκανα την εμφάνιση τους και στο Ωραιόκαστρο

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα ενώ και τα οχήματα του δήμου είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν, αν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Δείτε την εξέλιξη του καιρού Live

Χιονοπτώσεις στα Τζομέρκα και το Μέτσοβο

Παράλληλα αργά το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις στα ορεινά χωριά των Τζουμέρκων, καθώς και στη Μηλιά Μετσόβου.

Επίσης, οι ισχυροί άνεμοι που σαρώνουν την Πρέβεζα, είχαν σαν αποτέλεσμα την πτώση δέντρων, τόσο περιφερειακά της πόλης όσο και στο κέντρο της. Η Πυροσβεστική δέχθηκε αλλεπάλληλες κλήσεις. Μάλιστα, ένα δέντρο καταπλάκωσε σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μεγάλα κλαδιά έπεσαν πάνω σε καλώδιο της ΔΕΗ.

Ακόμη, στις 10:00 το βράδυ διεκόπη η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων – Άρτας, καθώς στη θέση Τέροβο έπεσε δέντρο. Άμεση είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Ντυμένος στα λευκά ο ορεινός όγκος του Λαϊλιά

Πυκνό χιόνι πέφτει από τις 20:00 και στο Καρυδοχώρι του Δήμου Σιντικής στις Σέρρες. Το ύψος του χιονιού έχει φτάσει τα δέκα εκατοστά και ολόκληρος ο ορεινός όγκος του Λαϊλιά είναι ντυμένος στα λευκά. Χιόνι πέφτει στον Άγγιστρο και στην Άνω Βροντού. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε εγρήγορση και νωρίς το πρωί της Κυριακήςθα σταλούν εκχιονοστικά μηχανήματα στις περιοχές που καλύφθηκαν από χιόνι.

Σοβαρά προβλήματα σημειώνονται στον αυτοκινητόδρομο Κοζάνης – Πτολεμαΐδας από την χιονόπτωση με αυτοκίνητα να έχουν αποκλειστεί στο δρόμο.

Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια

Εν τω μεταξύ, τα πρώτα προβλήματα από την κακοκαιρία, έχουν πλήξει και αρκετά λιμάνια της χώρας. Συγκεκριμένα απαγορευτικό απόπλου ισχύει για τον Πειραιά, τη Ραφήνα και το Λαύριο, ενώ κλειστά παραμένουν τα πορθμεία. Κλειστή είναι η γραμμή Λευκίμμη- Ηγουμενίτσα και Καβάλα-Πρίνου Θάσου.

Επίσης παραμένει κλειστή η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου από το μεσημέρι στις 12. Αυτή την ώρα η ένταση των ανέμων έχει αυξηθεί και στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ.

Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο

Άνεμοι έντασης έως και 8 – 9 μποφόρ πνέουν στο Αιγαίο. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από το Λιμάνι της Τήνου όπου κύματα ύψους μέχρι και 5 μέτρων σφυροκοπούν τον προβλήτα

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: