Η Hajiyeva ξόδεψε 18 εκατ. λίρες σε πολυτελή κοσμήματα, ρούχα διάσημων σχεδιαστών και αρώματα από τα Harrods στο Λονδίνο.
Σε μία ημέρα ξόδεψε 700.000 ευρώ στο πασίγνωστο πολυκατάστημα του Λονδίνου, εκ των οποίων τα 34.000 μόνο για σοκολάτες!
Επίσης 6,5 εκατ. ευρώ σε κοσμήματα Boucheron και Cartier και εξαψήφια ποσά σε πολυτελείς οίκους μόδας όπως Dennis Basso, Celine, Fendi και Christian Dior.
Η 55χρονη είναι σύζυγος του τραπεζίτη του Αζερμπαϊτζάν Jahangir Hajiyev, που βρίσκεται στη φυλακή, μετά από έλεγχο της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος (NCA), όταν τέθηκε σε ισχύ ο λεγόμενος νόμος κατά της διαφθοράς στη χώρα πέρυσι.
Ο νόμος αυτός, επιτρέπει στις Αρχές να κατάσχουν και να ρευστοποιήσουν τα περιουσιακά στοιχεία πλούσιων αλλοδαπών που δεν μπορούν να αποδείξουν την προέλευση των χρημάτων τους.
Η σύζυγος Hajiyeva βρέθηκε στο επίκεντρο δύο ερευνών τον Οκτώβριο όταν ούτε εκείνη ούτε ο άνδρας της μπορούσαν να εξηγήσουν πώς κατάφεραν να αγοράσουν ένα σπίτι αξίας 13 εκατ. ευρώ στο Νάιτσμπριτζ και μία λέσχη γκολφ 12 εκατ. ευρώ στο Άσκοτ.
Οι συναλλαγές που συνδέονται με τρεις κάρτες επιβράβευσης των Harrods και 35 πιστωτικές κάρτες που εκδίδονται από την τράπεζα του συζύγου της, εκτείνονται σε… 95 σελίδες!
Και συνεχίζουμε με τη λίστα εξόδων της κυρίας Hajiyeva! Ξόδεψε 4,5 εκατ. ευρώ σε κοσμήματα Boucheron, 2 εκατ. σε ρολόγια και κοσμήματα Cartier και πάνω από 1 εκατ. στο τμήμα παιχνιδιών του Harrods.
Σπατάλησε επίσης εκατοντάδες χιλιάδες λίρες σε ρούχα επώνυμων σχεδιαστών.
Η σοκολάτα που αγόρασε για 34.000 ευρώ ήταν της βελγικής γκουρμέ αλυσίδας Godiva ενώ σε άλλη περίπτωση έδωσε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ σε κρασί και αναψυκτικά!
Σε μια άλλη, ξεπέρασε τις 2.400 ευρώ σε κρασί και οινοπνευματώδη, με τη … μία!
Ο σύζυγός της ήταν πρόεδρος της κρατικής Διεθνούς Τράπεζας του Αζερμπαϊτζάν από το 2001 έως την παραίτησή του το 2015 και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης για απάτη και υπεξαίρεση.
Η Hajiyeva δεν εμπλεκόταν στα εγκλήματα του συζύγου της και έτσι έλαβε άδεια παραμονής επ’ αόριστον στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2015, αλλά τώρα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο έκδοσης στο Αζερμπαϊτζάν για καταγγελίες περί υπεξαίρεσης.
..και παρ’ ολο που δεν το εχετε διαβάσει.. (και ουτε πρόκειται), βλέπω τώρα, πόσο προφητικά ήταν τα επιχειρήματα τού Αλκαίου στην Απολογια τού Ίτωνα!
1) αν σκοτώσεις εναν ανθρωπο καταδικάζεσαι σε τρις ισόβια!
2) αν
σκοτώσεις εναν ολόκληρο λαο, σε 15 χρόνια! (και με μια καλη διαγωγή σε τρια, τέσσερα χρόνια είσαι εξω! – για να συνεχίσεις τον “έντιμο” δημόσιο βιο σου! Σοφρονίστηκες πια!)
3) και αν κάποιος σκοτώσει αυτόν τον τραπεζίτη για τα εγκλήματα που εκανε εναντιον του λαού του, θα τον βαφτίσουν τρομοκράτη και θα τον καταδικάσουν σε εννιά φορες ισόβια!!!!!!!!!!!
..
..να χαίρεστε την.. “δικαιοσύνη” σας!
..
ΥΣ. ο τρομοκράτης δεν θα είχε λόγο να φτάσει στο νο 3 με αυτην την πράξη του, αν η δικαιοσύνη ειχε πράξει σωστά ηδη απο το νο 2. Αρα, η δικαιοσύνη ειναι αυτή που οδηγεί την κοινωνια στην ανισορροπια και την παρανομία.
..
και αξιζει εδω να παραθεσω δυο σχόλια:
Α) μια φράση τού Αικ: Ποιός κρίνει τους κριτες!
Β) ενα απόσπασμα του Μένελαου Λουντεμη: υπαρχουν δυο ειδων ανθρωποι. Αυτοι που ζητουν απ την ζωή το μερτικό το δικό τους και αυτοι που ζητουν το δικό τους αλλά και το δικό σου! Και αν δεν τους το δώσεις σε βαφτίζουν ληστή και στο παίρνουν. Και αν αντισταθείς σε σκοτώνουν κιόλας! Και ολα αυτα μαζι τα λενε “δικαιοσυνη”! Βλέπεις, τόσα χρόνια κι ακόμη δεν τα βαρέθηκαν τα ψευδώνυμα…
Ειχε υπογλυκαιμιες η θειάααα απ το πολυ το μποτοξξξξξξξξ….
Την παντρεύομαι.