ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ: Μέχρι το Σάββατο οι χιονοπτώσεις. Ακόμα και στα χαμηλά θα πέσει χιόνι

Κοινοποίηση:
xioni-andras-kastro

Ραγδαία θα είναι η αλλαγή του καιρού από την Τετάρτη μέχρι και το Σάββατο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Μετά τη θερμή εισβολή, τον καιρό θα επηρεάσουν ψυχρές αέριες μάζες με κύριο χαρακτηριστικό τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τις χιονοπτώσεις αλλά και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο “αναμένονται σταδιακά ενισχυμένοι βοριάδες έως και 8 μποφόρ από την Τετάρτη και έπειτα, πτώση της θερμοκρασίας κατά 13-15°C, χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα όχι μόνο στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου”.

Σε ό,τι αφορά στις χιονοπτώσεις από την Πέμπτη ο Γιάννης Καλλιάνος εκτιμά ότι “θα απασχολήσουν κυρίως τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα καθώς όπως φαίνεται το κρίσιμο υψόμετρο χιονοπτώσεων θα είναι ενδεικτικά τα 200-300 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας”.

“Η χειμωνιάτικη αυτή κακοκαιρία θα διατηρηθεί έως και περίπου και το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή και μετά προβλέπεται βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας” εκτιμά, τέλος ο κ. Καλλιάνος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. καλα αυτος δεν ξερει τι μερα εχουμε σημερα τοσο ασχετος ειναι

Comments are closed.