ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ – ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ – ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΡΑ

Κοινοποίηση:
6257450

Σε δύο περιοχές δίνει η πυροσβεστική τη μάχη με τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε χθες από την Αχαΐα και πέρασε στην Ηλεία σχηματίζοντας ένα μεγάλο μέτωπο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής λίγο μετά τις 7:20 το πρωί του Σαββάτου ήταν ότι η μάχη δίνεται κυρίως στα χωριά Λάτας και Πρόδρομος την ώρα που υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην περίμετρο της φωτιάς.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 120 πυροσβέστες από το έδαφος μαζί με τέσσερα πεζοπόρα τμήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ενδεικτικό της έντασης της φωτιάς είναι ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας χρειάστηκε να σταλεί νέο μήνυμα από το 112 για έκκενωση από Λάτα προς Σιμόπουλο.

Την ίδια ώρα οι υπόλοιπες φωτιές που εκδηλώθηκαν στην Πελοπόννησο σε Μεγαλόπολη, Κρανίδι, Αργολίδα είναι είτε σε ύφεση είτε έχουν οριοθετηθεί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να παραμένουν στα σημεία για να αποφύγουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων δεδομένου ότι και σήμερα οι περισσότεροι νομοί της περιοχής είναι στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιίας (κατηγορία 4-πορτοκαλί).

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμειναν κατά την διάρκεια της νύχτας στο Κρανίδι, όπου η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση. Η φωτιά άφησε πίσω της καταστροφές σε κυρίως σε αυλές σπιτιών, ενώ έπληξε και δυο οικίες. Από το πύρινο μέτωπο προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε ελαιόδεντρα.

Τα υπόλοιπα μέτωπα σε Μεγαλόπολη και Αργολίδα είναι σε ύφεση με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να παραμένουν στα σημεία για να αποφύγουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων. Στη Μεγαλόπολη πάντως οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους καθώς καταστράφηκαν επιχειρήσεις αλλά και σπίτια.

Αργά τη νύχτα ξέσπασε φωτιά και στην Ύδρα, σε δύσβατο και απόκρημνο μέρος με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής διά θαλάσσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Τελικά όπου υπάρχουν ανεμογεννήτριες δεν καίγεται τίποτα.

  2. Ε δεν εμεινε και τιποτ αλλο να καψει! …καλυτερεψε η εικονα λοιπον!

Comments are closed.