Στα νέα μέτραα για την διαχείριση της πανδημίας και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωσή τους αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
Ο κ. Πέτσας δήλωσε στην ΕΡΤ, ότι αυτή είναι η απλή φιλοσοφία της κυβέρνησης που δεν θα επιτρέψει την οικονομία να ξανακλείσει ξανά από τον Σεπτέμβρη και μετά.
«Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της υποχρεωτικότητας (των εμβολιασμών) αν επιδεινωθούν τα υγειονομικά δεδομένα. Αν αυτό κριθεί αναγκαίο από τους ειδικούς θα προχωρήσουμε και σε άλλες υπηρεσίες» διευκρίνισε ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στο θέμα της επέκτασης της σχετικής οδηγίας σε εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς και στρατιωτικούς.
«Το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο να κάνει το εμβόλιο. Αυτό αποδείχθηκε από το άλμα που έγινε στα ποσοστά εμβολιασμούς στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Προσδοκούμε ο εμβολιασμός να επιταχυνθεί και στο λοιπό υγειονομικό προσωπικό, όπου φαίνεται ότι υπάρχει ένα χαμηλό ποσοστό, αλλά και σε άλλες κατηγορίες εργαζόμενων».
Νέα μέτρα – Πέτσας: Τι απάντησε για την εξαίρεση της Εκκλησίας
Ο κ. Πέτσας τοποθετήθηκε και στο θέμα της εξαίρεσης της Εκκλησίας από τα νέα μέτρα.
«Δεν νομίζω ότι εξαιρείται η Εκκλησία. Υπάρχουν ανακοινώσεις και για την Εκκλησία και την προσέλευση των πιστών στην γενική παλέτα των μέτρων στις χθεσινές ανακοινώσεις. Η Εκκλησία, όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και ήταν αρωγός. Η τελευταία ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τέλος Ιουλίου, ήταν καθοριστική για να μπορέσουμε να επιταχύνουμε τις προσπάθειες εμβολιασμού και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας».
Αναφορικά με τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «σε αυτή τη φάση κρίθηκε να προχωρήσουμε έτσι, με ένα αρκετά αυξημένο ποσοστό ελέγχων ώστε να μπορούμε να είμαστε περισσότερο ασφαλείς όταν θα επανέλθουν στις σχολικές αίθουσες τα παιδιά μας. Από εκεί και πέρα η προέκταση της υποχρεωτικότητας είναι κάτι που θα το δούμε».
Όπως επανέλαβε ο κ. Πέτσας, σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δηλαδή όσοι έρχονται σε επαφή με το κοινό, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. «Αυτό θα το δούμε το φθινόπωρο, όσο προχωράει η πορεία της πανδημίας. Έχει σημασία να μπορέσουμε να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό και τα κίνητρα που δόθηκαν χθες είναι ικανοποιητικά για να έχουμε μια αύξηση από τα επίπεδα των 30.000 εμβολιασμών την ημέρα που είναι σήμερα. Πρέπει να χτίσουμε όσο το δυνατόν υψηλότερο τείχος ανοσίας πριν να χειροτερεύσει ο καιρός».
Απαντώντας σε ερώτηση πώς θα καλυφθούν τυχόν κενά που θα δημιουργηθούν σε νευραλγικές υπηρεσίες από την άρνηση του προσωπικού να εμβολιαστεί ο κ. Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση, όλο το προηγούμενο διάστημα, προχώρησε, σε προσλήψεις προσωπικού.
Έχουμε τον πολιτισμό που μας αξίζει και τους πολιτικούς που έχουμε ψηφίσει.καλα να πάθουμε,η παθητικότητα έχει γίνει τρόπος ζωής.
ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΤΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ ΕΙΤΕ ΑΝΑΜΒΟΛΙΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ κε ΤΙΠΟΤΑ.ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΘΙΣΤΑ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.
Tο να μαυρισθεί η παράταξη του συγκεκριμένου ,είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να προσέλθει στην κάλπη και ο πλέον αδιάφορος για τις εκλογές πολίτης…
ΑΛΗΤΗ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ;;;;
Φανερός και απροκάλυπτος εκβιασμός…Και τα λέει αυτά χωρίς ίχνος ντροπής…
«Το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο να κάνει το εμβόλιο.Επίσης είναι πολύ ισχυρό κίνητρο να πάρει την Beretta και σας κάνει τον κώλο σουρωτήρι.
ΤΡΑΒΑ ΤΟ ΠΕΤΣΑΚΙ ΣΟΥ ΡΕ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ
Μιλάμε για καθαρό εκβιασμό, παράνομο και αντισυνταγματικό.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ.ΚΑΒΑΛΗΜΕΝΕ.
ΡΕ ΒΟΛΕΜΕΝΕ ΑΧΡΗΣΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΣΙΚΩΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΚΟΥΝΑΣ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΑΡΑΝΑΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΜΥ?ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΜΜ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΣΤΑΡ ΕΙΔΙΚΟΥΣ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΘΟΤΙ ΕΣΥ ΖΕΙΣ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ?ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΚΡΕΤΙΝΕ.
Νουδούλος τι περιμείνεις να ακούσεις από αυτών αποφασίστομεν και διατάζομεν.
Γιά αυτό καίνε τά δάση μας γιά νά εμβολιαστούμε.Τό δήλωσε επίσημα ό Γκαουλάιτερ τού εξόφθαλμου ό Πέτσας μέ τήν ανώμαλη μούρη.
Γιάννης Λάκων
Κασιδιάρη δαγκωτό κουφάλες…θα γυρίσει και ο τροχός…..
Μην απορείτε. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι