ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ! Το Αγαθονήσι καταρρέει με απόφαση Μητσοτάκη – Διαβάστε τι απίστευτο συμβαίνει εδώ και 15 μέρες

Κοινοποίηση:
δβδφβδφβ

Ένας αγανακτισμένος κάτοικος του πολύπαθου Αγαθονησίου, μας ενημερώνει για όσα περίεργα συμβαίνουν στο νησί εδώ και 15 μέρες. Διαβάστε:

Θεωρώ χρέος μου να ενημερώσω τον ελληνικό λαό μέσω της σελίδας-εφημερίδας σας για όσα εκνομα και παράλογα συμβαίνουν σε ένα από τα πιο ευαίσθητα εθνικά νησιά των Δωδεκανήσων, στο ακριτικό Αγαθονήσι.
Απο τον Σεπτέμβριο του 2023 έως τώρα περνούσαν παρανόμως τα υδάτινα σύνορα της Ελλάδας κάποιες βάρκες που σε σύνολο δώδεκα μηνών έφτασαν τις 25 με περίπου 20-30 λαθρομετανάστες η κάθε μία…..
Αυτό που συμβαίνει απο 1 Σεπτεμβρίου 2024 έως και σήμερα δεν έχει προηγούμενο καθώς κάθε μέρα καταφέρνουν και φτάνουν στο νησί ένα με δύο ταχύπλοα με 20 έως 40 μετανάστες τούς οποίους από την στιγμή που θα πατήσουν το πόδι τους στην ξηρά για κάποιον περίεργο λόγο τους αναλαμβάνει η αστυνομία και όχι το λιμενικό το οποίο είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ αρμόδιο για τους παρανόμως εισερχόμενους από τα υδάτινα σύνορα μετανάστες.Με αυτόν τον τρόπο επιβαρύνεται ο ελληνικός λαός με τα οδοιπορικά έξοδα (εισιτήρια) των λαθρομεταναστών καθώς η αστυνομία αναγκάζεται να τους μεταφέρει με τα πλοία της γραμμής.
Επίσης τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν χαλάσει και τα δύο καράβια (ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ και ΛΕΡΟΣ Εξπρές) που εξυπηρετούσαν στις μεταγωγές αυτών απο τους αστυνομικούς αλλά και τους κατοίκους του νησιού συλλήβδην. Αυτό έχει ως τραγική συνέπεια να παραμένουν οι λαθρομετανάστες για πολλές μέρες στο νησί, χώρις υποδομές, τουαλέτες, μπάνιο ιατρική περίθαλψη, σωστή σίτιση, στέγαση κτλ με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν τη δημόσια υγεία και υγιεινή του νησιού.
ΕΡΏΤΗΜΑ 1: Για ποιόν λόγο έχει επιβαρυνθεί η αστυνομία των νησιών με το μεταναστευτικό σε καταπάτηση του νόμου 3386/2005 που καθιστά αποκλειστικά αρμόδιο το λιμενικό για εγκλήματα που συντελούνται στη θάλασσα;
ΕΡΏΤΗΜΑ 2: Γιατί η κυβέρνηση έχει αφήσει αβοήθητο και αποκλεισμένο για ακόμη μία φορά το Αγαθονήσι με αποτέλεσμα την οικονομική του -και όχι μόνο, κατάρευση;

Ένας αγανακτισμένος κάτοικος

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. καλα τα λεει η ηρω πιο πανω αλλα και ο κατοικος τι ρτους λεει μεταναστες . Μεταναστες ειναι στην πρωτη πολη που πατανε το ποδι τους απο εκει και περα λεγονται λαθροεισβολεις αυτα τα λεει το καταστατικο της εε και στο φιναλε αμα θελουν ναπανε σε αλλη χωρα ας βγαλουν βιζα και να πανε με τα μεσα μεταφορας οχι με βαρκες στις ακτες στα λαθρεα μην ξεχασουμε και την γραμματικη εναν επιβατη σε ενα μεσο δεν τον λενε παρατυπο επιβατη αλλα λαθρεπιβατη εναν εμπορο που κανει κρυφα απο εφορια και λοιπα δεν τον λενε παρατυπο εμπορο αλλα λαθρεμπορο αυτους γιατι να τους λεμε παρατυπους μεταναστες ? θα τους λεμε λαθρομεταναστες και για την ακριβεια λαθροεισβολεις γιατι εισβολη κανουν αλλοιως να παρουν χαρτια απο τις πρεσβειες και να ερθουν σωστα

  2. Ζητειστε Νομπελ ειρηνης για την φιλοξενια που δινετε στους κατατρεγμενους λαθρο απλυτους μεταναστες.Μπορει και να το κερδισετε μιας και δε το δωσανε στις γριες της Λεσνου πριν μερικα χρονια. Χριστιανοι ειστε που ψηφησατε τον Κουλη. Μια χαρα ολα Ελληναρες .

  3. Ικαρία μεταναστευτικές ροές Αγαθονήσι το ίδιο στη Σάμο κάθε μέρα να μας που οι δύο αστυνομικοί παραπάνω που γράφουν σχόλια πόσα σημεία φύλαξης έχουν όλα τα νησιά μαζί και πόσοι αστυνομικοί απασχολούνται στη φύλαξη αυτή…κάτι ακούγετε για ένα μόνο σημείο και στα 3 νησιά κι αυτό μόνο νύχτα αλλά αυτά πιθανόν να τα λένε τίποτα( καλοπροαίρετοι) εσείς τη λέτε; Για πείτε στο κόσμο την αλήθεια εσείς που τη ξέρετε…

  4. Κακως ο τίτλος γραφει φωτια για το μετανσστευτικο αφου πρόκειται για λαθρομεταναστευση

  5. Το λιμενικό φταίει που δεν τους γυρίζει πίσω κ επιτρέπει στα ταχύπλοα να κατεβάζουν τους λαθρο στο νησί. Περισσότερες περιπολίες κ να τους εμποδίζουν σε όλα τα νησιά, τι δεν καταλαβαίνεται. Δεν γίνετε αλλιώς, σε λίγο περισσότεροι θα είναι οι λαθρομετανάστες από τους μονίμους κατοίκους.

  6. Να υπενθυμίσουμε στο συνάδελφο αστυνομικό που έγραψε τα παραπάνω ως δήθεν αγανακτισμένος κάτοικος οτι η αρμοδιότητα της Αστυνομίας σε θέματα μεταναστευτικού προκύπτει ξεκάθαρα από το άρθρο 11 του ν. 4249/2014 που λέει:

    “Η άσκηση της αστυνομίας αλλοδαπών και προστασίας συνόρων περιλαμβάνει ιδίως:
    α. την πρόληψη, αποτροπή και καταστολή της παράνομης εισόδου-εξόδου αλλοδαπών στη χώρα,
    β. τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αλλοδαπών που εισέρχονται, εξέρχονται, διαμένουν ή εργάζονται
    παράνομα στη χώρα και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη ή τον επαναπατρισμό τους, καθώς και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των προσώπων που διακινούν παράνομα μετανάστες ή διευκολύνουν την παράνομη είσοδο -έξοδο και εργασία των αλλοδαπών και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη,
    γ. τον έλεγχο της τήρησης των διατάξεων που αφορούν στην είσοδο προσώπων στο ελληνικό έδαφος και την
    έξοδο από αυτό, καθώς και την παραμονή και εργασία των αλλοδαπών στη χώρα,
    δ. τη μέριμνα για την ασφαλή προσωρινή κράτηση και φύλαξη σε ειδικές εγκαταστάσεις και υπό συνθήκες
    σεβασμού της αξιοπρέπειας των μη νόμιμων μεταναστών που τελούν υπό καθεστώς νόμιμου περιορισμού της
    ελευθερίας τους.”

    Ολόκληρο κλάδο έχει η Αστυνομία για θέματα μεταναστευτικού και ο συνάδελφος αναρωτιέται απο που προκύπτει η αρμοδιότητα της ΕΛΑΣ?

    1. Εσύ που ξέρεις ποιος και τι είναι? Δικαίωμα του να μη θέλει να αποκαλυφθεί. Ούτε τους αναγνώστες μας ενδιαφέρει.Η ουσία είναι το πρόβλημα που παρουσιάζει. Κατάλαβες?

Leave a Response