“Ονομάζομαι Γκέκας Νικόλαος και σας αποστέλλω συνημμένα ένα θέμα που θα βρεθεί μπροστά σε όλους τους μαθητές και μέλλοντες φοιτητές (ειδικά αυτούς που έχουν πληρώσει μια περιουσία και βγάλανε τα μάτια τους για να περάσουν στις ανώτερες σχολές της χώρας όπως ιατρική και νομική που μάλλον θέλουν 19000+ μόρια ), καθώς έχουν προκύψει πάρα πολλά παράπονα αλλά και πιθανόν καταγγελίες από γονείς, διότι όπως φαίνεται και από την ένωση των φυσικών αλλά και των φροντιστηρίων, το υπουργείο παιδείας σαν να νομίζει ότι όλοι οι μαθητές της 3ης λυκείου θετικής και θεωρητικής επιστήμης της Ελλάδας, είναι επιπέδου επιστήμονα.
Μήπως πρέπει να δοθούν απαντήσεις από το υπουργείο α-παιδείας, τι σκοπό έχουν για το μέλλον των νέων φοιτητών και επιστημόνων της χώρας?
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και καλή δύναμη στο έργο σας!!!”
Δείτε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ εδώ
Τελειώνοντας το παλαιο Γυμνάσιο, από 1979 και νωρίτερα, όταν έδινες Φυσική για τις εισαγωγικές στα ΑΕΙ η εξεταστέα ύλη περιλάμβανε τα πάντα που είχες είχες διδαχθεί και τα 6 έτη.
Αν δεν κατείχες πραγματικά το αντικείμενο, δεν είχες καμία τύχη να εισαχθείς σε οποιοδήποτε ΑΕΙ.
Σε κάποιο ΚΑΤΕΕ όπως λέγονταν τότε, κάτι γινόταν.
Τώρα όλα έχουν εξισωθεί, η ύλη είναι ελαχιστότατη σε σύγκριση με το παρελθόν και έχουμε και τις γκρίνιες και τις ανακοινώσεις περί δυσκολίας των θεμάτων και ψυχολογικών προβλημάτων που δημιουργούν στα καημένα τα παιδιά.
Το έχουμε ξεφτιλίσει
Ρε Φυσική έγραφαν! Τι να τους έβαζαν “περνάει, περνάει η μέλισσα”? Φυσική, Μαθηματικά και Χημεία έπρεπε τα 2/4 των θεμάτων να ήταν δύσκολα για καλά διαβασμένους! Τι το θέλουν το πολυτεχνείο και τη Φυσικομαθηματική αν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτά τα μαθήματα! Ας πάνε οικονομικά, φιλολογίες! χαχα!
Ρε άντε απο κει με την φυσική. Και στα παιδιά που έγραψαν τι θα πείτε; αυτά το φταίνε;
Όσο δέν αλλάζετε τό ψυχοφθορο, κοστοβορο, αναχρονιστικο Σύστημα Εισαγωγης στα ΑΕΙ μέ Πανελλήνιες Εξετάσεις Απαξ ετησίως αυτά θα τραβάνε οί υποψήφιοι . Πώς συμβαίνει νά μήν αναφέρει κανείς τό θεμα παρά μόνον εγώ από τό 1977 όταν επεστρεψα απο Αγγλία προτείνοντας τήν εφαρμογή τού Αγγλικού Συρηματος τών περιοδικών εξετασεων βαθμιαιας συλλογής μορίων ανά μάθημα (GCSE Σύστημα) ;