ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ: «ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΑΡΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ! ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ! ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ»

Κοινοποίηση:
kreata2

Καταγγελίες για ελληνοποιήσεις κρεάτων ήρθαν στο φως της δημοσιότητας λίγες εβδομάδες πριν από το Πάσχα.

«Έρχεται το αρνάκι στο σφαγείο. Μπαίνει για 15 ημέρες στο παχυντήριο και ύστερα αυτό σφάζεται ως ελληνικό», ανέφερε καταγγέλλων κτηνοτρόφος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Τα εισαγόμενα τα καταλαβαίνεις από τη γεύση και την τιμή. Οπτικά δεν έχουν καμία διαφορά. Αν είναι ελληνικό έχει μπλε σφραγίδα. Αν όχι, τότε έχει την κόκκινη», ανέφερε ο κτηνοτρόφος κ. Σιμώνης.

Κομπίνες με χρηματισμούς
Αρνιά και κατσίκια περνούν τα σύνορα με φορτηγά δίχως να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος στο τελωνείο για τα παραστατικά που τα συνοδεύουν, είτε μέσω γνωστών σε κάποιους, διελεύσεων που υπάρχουν στα χωράφια κατά τη διάρκεια της βοσκής των αμνοεριφίων και έπειτα από συνεννόηση με τον έμπορο γειτονικής χώρας.

Οι κτηνοτρόφοι κάνουν λόγο για χρηματισμό των υπάλληλων των συνόρων.

Ο Ιωάννης Χατζηπασχάλης, πρόεδρος τελωνειακών κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας ανέφερε πως «η τελωνειακή υπηρεσία διενεργεί τους ελέγχους που προβλέπονται κατά την είσοδο των αμνοεριφίων από χώρες μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατόπιν επικινδυνότητας που υποδεικνύεται από κεντρικό και όχι τοπικό πληροφοριακό σύστημα σε συνεργασία με τις αρμόδιες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Απαραίτητοι οι εντατικοί έλεγχοι στα σύνορα
Οι κτηνοτρόφοι επισημαίνουν πως για να παταχθούν οι ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων είναι απαραίτητοι οι εντατικοί έλεγχοι στα σύνορα μέχρι τα δημόσια κτηνιατρεία που δηλώνονται τα ζώα.

Ακόμη και πάνω από 10 ευρώ το κιλό αναμένεται να φύγουν τα αμνοερίφια από τις κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ τα ελληνοποιημένα, σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, θα τα δώσουν οι έμποροι από 6,5 έως 7 ευρώ το κιλό. Όλα όμως θα πωληθουν στον καταναλωτή, ενόψει του Πάσχα στην ίδια τιμή, η οποία αναμένεται να φτάσει τα 15 ευρώ το κιλό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Τα εισαγόμενα Βουλγαρίας Ρουμανίας κτλ είναι καλύτερα ποιο νόστιμα κ ποιο φτηνά…Αιντε ποια με τα ελληνικά κ μ@λ@κιες

  2. προβατα και κατσικια μπολιασμενα απο Σκοπια & Αλβανια που τα περνανε απο τα συνορα για να μας πεθανουν
    καθε μερα στειλτε εδω πανω κανα συνεργειο να κανει ρεποερταζ ολοι στο κολπο βοσκοι συνοριοφυλακες

  3. Θα δωσω εγω 15 ευρο για αρνι εγω υπολογιζω και το πενταλεπτο του ευρο.
    Θα το κανω οπως ο μητσοτακης που παει στην επαρχια και τριγυρναει και τον κερνανε…αλλα μητσοτακης τσαμπατζης.

  4. Σούπερ μάρκετ κιλό μοσχάρι: ελληνικό 15 ,Γαλλίας 13
    Κλαψτε και άλλο απατεώνες, κλεβετε και τη μάνα σας

  5. Καφενες, καπουτσινια και επιδοτουμενα θηραματα = Ελληνικη κτηνοτροφια.
    Το ψηνεις κι αφηνει μια… μυρουδια …μοσχοβολαει ο τοπος! Αντε γιατι παραγινε το χαλι τους! Θελουνε και 15 ευρω το κιλο! Μονοι τους βγανουνε τα ματακια τους!

  6. Ρε μλκες πάτε στον παππού σας, στο θείο σας, στον συγγενή σας, στον τάδε λεβέντη κτηνοτροφο του χωριού σας και πάρτε το αρνί….Τόσο απλό είναι. Μη πληρώνετε τα γαμισιατικα στα σουπερμάρκετ και στις “κρεαταγορες”.

  7. Ολοι τους θα πληρωσουν με αυτα που κανουν.Μενει τιποτα ατιμωρητο ;

  8. Γιατί διαμαρτυρονται οι κτηνοτρόφοι επειδή θέλουν να πωλησουν 15 ευρώ το κιλό;;; σαν τους απατεώνες τους ελαιοπαραγωγους που έχουν φθάσει το λάδι 20 ευρώ το κιλό;;;;
    Αυτοί τι ταΐζουν τα αρνιά και τα κατσίκια τους;;;; όλοι τους είναι βοσκοί και τα έχουν έξω;;;

    1. Οι παραγωγοί το πουλάνε τόσο βρε γρόθε ή οι ενδιάμεσοι εκτοξεύουν τις τιμές;

Comments are closed.