ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚH ΦΩΤΙA ΚΑΤΑΚΑIΕΙ ΤΗ ΒAΡΗ – ΣΕ ΑΠOΓΝΩΣΗ ΟΙ ΚAΤΟΙΚΟΙ! ΣΚAΦΗ, ΣΠIΤΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣIΕΣ ΣΤΗ ΔIΝΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙAΣ

Κοινοποίηση:
fwtia_vari_mk

Η ΒAΡΗ ΦΛEΓΕΤΑΙ

Μια καταστροφική πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στη Βάρη, προκαλώντας ανείπωτες ζημιές και θέτοντας σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες.  Η φωτιά ξέσπασε σε μάνδρα σκαφών στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου και μέσα σε λίγα λεπτά εξαπλώθηκε ανεξέλεγκτα λόγω των ισχυρών ανέμων, κατακαίγοντας σκάφη, κτίρια και σπίτια στην περιοχή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, με 27 πυροσβέστες και 9 οχήματα να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Ωστόσο, οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται, καταστρέφοντας ό,τι βρει στο πέρασμά της.

Οι αρχές έχουν κλείσει τη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, ενώ τα μηνύματα έκτακτης ανάγκης από το 112 καλούν τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή για λόγους ασφαλείας.

Ο δήμαρχος της περιοχής έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι πολλά σπίτια έχουν καεί, και η ανησυχία για περαιτέρω εξάπλωση της φωτιάς είναι μεγάλη.

Αυτό που συμβαίνει στη Βάρη δεν είναι απλά μια πυρκαγιά – είναι μια καταστροφή τεράστιας κλίμακας. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς βλέπουν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη, ενώ οι πυροσβέστες δίνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν τη ζημιά.

Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλά πύρινα μέτωπα σε διάφορες περιοχές. Σημαντικές πυρκαγιές καταγράφονται στην Αργολίδα, όπου έχει σταλεί μήνυμα 112 για εκκένωση της Δάρδιζας, και στον Αετόλοφο της Λάρισας, όπου η πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση φωτιάς σε υπολείμματα καλλιεργειών.

Επιπλέον, σημαντικές φωτιές καίνε στην περιοχή Καστανιώτισα στην Ιστιαία Ευβοίας και στον Πρόδρομο της Βοιωτίας. Η φωτιά στη Βοιωτία κατευθύνεται προς τον όρμο του Αγίου Ιωάννου στον Κορινθιακό κόλπο, ενώ οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν ένα μέτωπο χωρίς να καταστραφούν ποιμνιοστάσια.

Για συνεχή ενημέρωση και νεότερες πληροφορίες, ακολουθήστε MAKELEIO.GR

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. φταίνε που δεν καθάρισαν τα κτήματα από τα ξερά χόρτα.

  2. με καμόραΝΔ θα καούν και οι πέτρες 😢

  3. Οχι μη! Σωστε τουλαχιστον τα σκαφη και τις βιλες ωιμε!

  4. Τι ψηφισατε….τωρα ειναι αργα για δακρυα στελλα !!!

  5. 46% πηρε η ΝΔ στην Βαρη στις Ευρωεκλογες . Δλδ η ΝΔ πηρε μεγαλυτερο ποσοστο στην Βαρη απο οτι το ποσοστο της στις Βουλευτικες Εκλογες . Σας γραφω στα παπαρια μου λοιπον οτι κ να παθετε κ δινω τις ευχες μου στο Κορωπι που τουλαχιστον εδωσε ενα 32% στην ΝΔ αλλα 11% στην ΕΛ , κατι ειναι κ αυτο …

    1. Εσύ πίστευε την singular , δικαίωμα σου …

      1. ΒΓΑΛΕ ΟΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΜΟΥΛΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΒΕΛΑΞΕΙΣ.

        1. … επί τον τύπον των ήλων … ου μη πιστεύσω .

Comments are closed.