ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ: Η ΠΑΓΩΝΙΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥΣ – ΠΟΥ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ!

Κοινοποίηση:
kausoxila

Να αγοράσουν τα καυσόξυλα του χειμώνα τώρα που οι τιμές είναι σε λογικά επίπεδα πριν έρθουν τα κρύα συμβουλεύουν οι επαγγελματίες του κλάδου τους καταναλωτές που έχουν στραφεί σε αυτό το είδος θέρμανσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Ζαχαρίας Αρβανίτης, ιδιοκτήτης καταστήματος με καυσόξυλα στην περιοχή του Μαρκόπουλου: «Οι τιμές στο πεύκο είναι 110 ευρώ το κυβικό, στην οξιά 120 ευρώ, 130 στον δρυ και 140 ευρώ στην Ελιά. Πέρσι οι τιμές ήταν 130 το πεύκο, 150 η ελιά και 140 ο δρυς άρα είναι μειωμένες. Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όλο το παιχνίδι στην αγορά καυσόξυλων παίζεται στις κατηγορίες “στοιβαχτό” και “χύδην”. Άλλη τιμή είναι στην μια κατηγορία και άλλη στην άλλη. Μπορεί να μπεις σε ένα μαγαζί και να σου πουν πχ ότι έχει 120 ευρώ η οξιά και να μην καθαρό κυβικό αλλά με κενά».

Και προσθέτει: «Αν και ο κλάδος μας επηρεάζεται από την ενέργεια δεν έχουμε φέτος αυξήσεις στις τιμές και αυτό είναι προς όφελος του καταναλωτή. Βέβαια αν υπάρξει κακοκαιρία και αρχίσουν να ανεβαίνουν ξαφνικά οι τιμές κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Η ζήτηση όμως μέχρι στιγμής δεν είναι αυξημένες αφού στην ουσία μια μέρα κρύο είχαμε.

Τέλος θα πρέπει να επισημάνουμε ότι επειδή ούτε πέρσι έκανε βαρύ χειμώνα πολλοί πελάτες μας δεν έχουν κάψει τα περσινά τους ξύλα και φέτος απλά θα συμπληρώνουν. Έχουν απόθεμα».

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Δημητριάδης που διατηρεί επιχείρηση με πέλλετ – καυσόξυλα, στην περιοχή της Άνοιξης ανέφερε: «Οι τιμές έχουν ως εξής:

Πεύκο: 70 ευρώ το κυβικό
Οξιά και Δρυς: 120 ευρώ το κυβικό
Ελιά: 140 ευρώ το κυβικό
Οι τιμές σε σχέση με πέρσι είναι χαμηλότερες. Πέρσι πουλούσαμε 150 το κυβικό. Αυτό οφείλεται γιατί πέρσι ακρίβυναν το πετρέλαιο και ο κόσμος στράφηκε στα ξύλα και τα πέλετς. Φέτος έριξαν τις τιμές γιατί δεν υπήρχε ζήτηση».

Συμπληρώνει επίσης ότι: «Με τα πρώτα κρύα αυξήθηκε η ζήτηση όχι όμως και οι τιμές. Θεωρώ επίσης ότι οι τιμές δεν θα αυξηθούν όλο το χειμώνα.

Όσον αφορά τη ζήτηση τα τελευταία χρόνια στα καυσόξυλα δεν έχει παρουσιάσει αύξηση».

Η κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα
Η πτώση της θερμοκρασίας κάτω από το μηδέν και τα πρώτα χιόνια που έπεσαν το Σαββατοκύριακο στα ορεινά της Ηπείρου και των Ιωαννίνων, αύξησαν κατακόρυφα – σύμφωνα με την ΕΡΤ – τη ζήτηση για καυσόξυλα και πετρέλαιο θέρμανσης που εφέτος πωλείται σε υψηλότερες τιμές αν και η χρηματιστηριακή του αξία είναι χαμηλότερη από πέρυσι στο τέλος της περιόδου. Αυτό το διάστημα κυμαίνεται γύρω στο 1,30 έως 1,40 ευρώ ανά λίτρο. Η τιμή των καυσόξυλων είναι από 170 έως 200 ευρώ ανά τόνο.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης. Μέχρι τώρα έχουν υποβάλλει αιτήσεις περί τις 400 χιλ. νοικοκυριά.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και η προκαταβολή του επιδόματος θα καταβληθεί πριν τα Χριστούγεννα. Το επίδομα χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα για την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, φωτιστικού πετρελαίου, φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, και βιομάζας ή θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Δεν είναι καθόλου μειωμένες είναι ίδιες με πέρυσι και καυσόξυλα δεν αγοράζουμε τέλη Νοεμβρίου!! Αφενος δεν έχουν μείνει αφετέρου έχουν βραχεί όσα μείναν. Αγοράζουμε Σεπτέμβριο και τα βάζουμε στη θέση τους για όταν χρειάζονται, το πολύ Οκτώβριο ….

  2. Το κράτος θα έπρεπε να τους υποχρεώνει εφόσον πουλάνε με το κυβικό να το πουλάνε στιβαχτό και όχι χύμα. Άλλωστε γι αυτό καταργείθηκε η πώληση με το κιλό γιατί γλέβανε στο ζύγισμα.

    1. εγώ έτσι το παραγγέλνω, σε παλέτα στιβαχτό έτοιμο! άμα δεν ξέρουν τη διαφορά του κυβικού με το κιλό τι τους λες; Αναρωτιέσε πόσοι ξέρουν ότι το κυβικό μετράει όγκο ενώ τα κιλά βάρος; κάνε ένα γκάλοπ στο δρόμο

  3. γιατι δεν τους ζητατε τιμολογια αγορας να δειται τιμες (35ευρω)???

  4. Καυσοξυλα και αγγουρια…Που να τα καψουμε μεσα στο διαμερισμα οταν δεν υπαρχει τζάκι??

    1. Δεν το λέει για σένα!! είμαστε τόσοι που τα χρησιμοποιούμε

  5. ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΒΙΚΩΝ, ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ

Comments are closed.