ΚΟΛΑΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΕΠΕΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΟΝΙ; ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

Κοινοποίηση:
63257470_605

«Η πορεία της Μαρίν Λεπέν είναι ενδιαφέρουσα. Σε αυτή την νομοθετική περίοδο, ορισμένες φορές βρεθήκαμε σύμφωνες», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Σε ό,τι αφορά την σχέση της με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Ιταλίδα πρωθυπουργός δήλωσε:

«Εγώ είμαι η πρωθυπουργός της Ιταλίας και εκείνη είναι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ήταν χρέος μου να δουλέψω μαζί της. Αλλά είμαι και η πρόεδρος των Ευρωπαίων Συντηρητικών, εργάζομαι για να δημιουργήσω μια πλειοψηφία εναλλακτική στην αριστερά και στην πλειοψηφία “ουράνιο τόξο”. Έχω ξεκινήσει διάφορες επαφές».

Ερωτηθείσα αν υπάρχει κάποιος υποψήφιος που θα προτιμούσε για την προεδρία της Κομισιόν, η Τζόρτζια Μελόνι απάντησε: «Εγώ έχω υπόψη μου ένα όνομα. Αλλά δεν ξεκινάμε από το όνομα, πρέπει να ξεκινήσουμε από την σύνθεση της πλειοψηφίας. Μόνον έτσι αποφεύγονται οι πλειοψηφίες “ουράνιο τόξο”».

Σε σχέση με την στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί για να συνεχίσει η Ουκρανία να χαίρει στρατιωτικής στήριξης, η επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης είναι της άποψης ότι «η καταλληλότερη λύση είναι να παρασχεθούν στην Ουκρανία αποτελεσματικά αντιαεροπορικά συστήματα, κάτι που έχει κάνει και η Ιταλία με το σύστημα Samp-T, χωρίς να κινδυνεύσουμε να κορυφωθεί, ανεξέλεγκτα η ένταση».

«Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πέρασε έναν χρόνο φλερτάροντας τη δεξιά πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι ως πιθανό εταίρο στην ευρωπαϊκή σκηνή» γράφει εν των μεταξύ η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα Politico σημειώνοντας ωστόσο πως αυτό «έσκασε στα μούτρα της».

Την παραμονή των ευρωεκλογών, οι κεντροαριστεροί εταίροι της φον ντερ Λάιεν στον συνασπισμό των Βρυξελλών απειλούν να την εμποδίσουν από μια δεύτερη θητεία στη διοίκηση του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ, εάν συνεργαστεί με την Μελόνι, την οποίο θεωρούν πολύ δεξιά. Ακριβώς στο σημείο αυτό, η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν φλέρταρε ενεργά τον Μελόνι για μια συμμαχία αυτή την εβδομάδα.

«Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια γέφυρα με τη σκληροπυρηνική δεξιά, η φον ντερ Λάιεν εξέθεσε τον εαυτό της σε κριτική από την κεντροαριστερά», δήλωσε ο Λέο Γκορέτι της δεξαμενής σκέψης Institute of International Affairs στη Ρώμη. Και προσθέτει:

«Αυτό της έδωσε ένα πολιτικό προφίλ, το οποίο μπορεί να μην είναι ελκυστικό για τους συμμάχους της. Όπως λέμε στη Ρώμη, αυτός που μπαίνει στο κονκλάβιο ως πάπας, βγαίνει ως καρδινάλιος».

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει περάσει πολύ χρόνο στην Ιταλία. Η φον ντερ Λάιεν και η Μελόνι έχουν επισκεφθεί ένα σημείο εισόδου μεταναστών στην Ιταλία – και η Ε.Ε. εξέφρασε τη λύπη της σε κοινότητες που επλήγησαν από πλημμύρες και συμπαραστάθηκε στη Μελόνι όταν συζήτησαν τη διευρυμένη πολιτική στρατηγική της στην αφρικανική ήπειρο στη Ρώμη.

«Ήταν ένα κλασικό παράδειγμα του να κρατάς τους φίλους σου κοντά και τους δυνητικούς εχθρούς σου πιο κοντά», δήλωσε ένας αξιωματούχος της ΕΕ, ο οποίος, όπως και άλλοι που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, έμεινε ανώνυμος καθώς δεν του επιτράπηκε να μιλήσει ελεύθερα.

Η σχέση μεταξύ της Μελόνι και της φον ντερ Λάιεν – οι οποίες τις τελευταίες ημέρες έμοιαζαν περισσότερο με εχθρούς παρά με φίλους – φαίνεται να φθείρεται, τόσο πολύ ώστε να έχει γίνει πολιτικό βάρος για την φον ντερ Λάιεν στην προσπάθειά της να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για τον στόχο του κόμματός της να διατηρήσει την ισορροπία δυνάμεων στο επόμενο Κοινοβούλιο – και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προς το παρόν και οι δύο εμπλέκονται σε έναν επικίνδυνο χορό, προσπαθώντας να διατηρήσουν τα προσχήματα και ταυτόχρονα να μην προσβάλουν όσους βρίσκονται στις τάξεις τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. ΝΑΙ Η ΜΕΛΟΝΙ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΕΣΚΥΨΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΦΟΝ.

  2. Το Χομπιτ ειναι πιο Νατοικη απο οτι ο Στολτενμπεργκ , φουλ με την Eurovision ( το πραγματικο ονομα της Ευρωπης !!! ) κ τους Νεοταξιτες . Οτι υποστηριζει η Φον Ντεν Πουτζα Ορθια , ακριβως τα ιδια κ το Χομπιτ !! Με το που θα της σκασουν τις βαλιτσες με τα λεφτα , ειναι ικανη να παρει κ την Προεδρια !!!!!! Η Ιταλια με την Ελλαδα εχουν ακριβως τους ιδιους πολιτικους μαφιοζοαπατεωνες . Ο Μητσολοατκις απο την αλλη , προστατευει τους Ιταλους Μαφιοζους των Τραινων που σκοτωσαν τα παιδια για να μην χασει το Χομπιτ απο την Συμμαχια των Ναζιστων του ΕΛΚ ….. ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ Κ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΚΙΜΑ ΜΕ ΦΟΡΑ …..

  3. Παρτε και τη Λατινοπουλου στη παρεα σας.

  4. Στην συνεντευξη του ο μητσοτακης σε ερωτηση της δημοσιογραφου σχετικα με το θεμα της ακριβειας και της πολυεθνικες και οτι δεν κανει τιποτα η φιλη του μητσοτακη ουρσουλα φον ντεν λαιερ….η απαντηση του μητσοτακη “υπαρχουνε συμφεροντα στην ευρωπη”…γιατι ντρεπεσε να πεις οτι η φιλη σου η ουρσουλα τα περνει χοντρα απο της πολυεθνικες.

  5. Σε μας εδω ο Μητσοτάκης τα ακροδεξιά κόμματα τα εξουδετερώνει με “συνοπτικές δημοκρατικές διαδικασίες” για είναι πάντα εκείνος 1ος πως είπαμε το λένε αυτο;
    Φασισμός Ναζισμος άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη

  6. Η φον ντερ Λάιεν θά συμμαχούσε καί με τον διάβολο (αν δεν το έχει κάνει ήδη) για νά σώσει τό τομάρι της, ποινικά ειναι υπόλογη για την διαφθορά καί τό σκάνδαλο τής αγοράς τών εμβολίων.
    Καλό είναι οι ακροδεξιές δυνάμεις νά την κάνουν πέρα γιατί ο κίνδυνος η συγκεκριμένη οχιά νά δράσει ως δούρειος ίππος είναι παραπάνω από υπαρκτός.

  7. Λεπεν Σαλβινι θα το καταλαβαινα! Η καμουφλαρισμενη νεοταξιτρια Μελονι που παιζει?

    1. Πάλι καλά υπάρχουν και κάποιοι που καταλαβαίνουν …

  8. ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ : ΕΛΛΗΝΙΚH ΛΥΣΗ, ΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ, ΚΙΝΗΜΑ 21 ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΖΗΤΩ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ

  9. H kuria Auth de zeugarose me aristero dhmosiografo Kai gemise th Italia me afrikanous? Pera auta tous lathreous ebale sth Albania apo kei Tha erxontai ellada Ära mi koroidevoume to kosmo. Petaxtei th aristerh filoislamikh germania exo Gia auto to xali Pou dhmiourghsei Kai balte th prostimo arxiste na dioxete. Mono etzi Tha katharisei ligo to topo emetos pia…

Comments are closed.