ΚΟΛΑΣΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΜΕ ΜΕΘΟΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ – ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ

Κοινοποίηση:
16_mai_2022_kausima_venzini

Μεθοδική η επιχείρηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη «να πάρουν φωτιά» τα υγρά καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα

Αν κάτι χαρακτηρίζει την αγορά υγρών καυσίμων, είναι η διακύμανση σε σχέση με τη χονδρική αγορά. Παρ’ όλα αυτά, μπορεί κανείς να συγκρίνει τις τιμές ανά έτος. Εμείς πήραμε τη 15η Μαΐου ως ημερομηνία αναφοράς και, όπως προκύπτει, το 2024 υφίσταται αύξηση της τιμής της βενζίνης 95 οκτανίων σε σχέση με το 2017 κατά 22,56% και του πετρελαίου κίνησης κατά 23,92%! Αυτό που μένει ως σταθερή συνιστώσα στην Ελλάδα είναι οι φόροι που τίθενται πάνω στη λιανική τιμή. Πρόκειται για τη μεγάλη αφαίμαξη, αφού χωρίς υγρά καύσιμα δεν υφίσταται μετακίνηση.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, αν συγκεντρώσεις τους άμεσους και έμμεσους φόρους (ΦΠΑ και Ειδικός φόρος Κατανάλωσης – ΕΦΚ), προκύπτει ότι ο καταναλωτής πληρώνει 65% επί της εκάστοτε πωλούμενης τιμής. Αν λοιπόν ένα λίτρο βενζίνης κοστίζει 2 ευρώ, τότε το 1,3 ευρώ είναι ο φόρος που εισπράττει το κράτος! Συγκεκριμένα ο ΕΦΚ επί των υγρών καυσίμων, που υπολογίζεται σε σταθερό ποσό ανά 1.000 λίτρα: βενζίνη 700 ευρώ ή 0,7 ευρώ/λίτρο, πετρέλαιο κίνησης 410 ευρώ ή 0,41 ευρώ/λίτρο. Επιπρόσθετα έρχονται ο ΦΠΑ, το ανταποδοτικό τέλος ΡΑΕ, η εισφορά Ειδικού Λογαριασμού Πετρελαιοειδών και το Ειδικό Τέλος Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών. Αυτό το πακέτο ακριβαίνει το λίτρο κατά 53%. Αν σε όλα αυτά συνυπολογιστούν οι φόροι από το κόστος μεταφοράς (βυτιοφόρο) και το κέρδος των πρατηριούχων, τότε προκύπτει το 65% επί της τελικής τιμής λιανικής πώλησης!

Οταν έχεις πληθωριστική έκρηξη και θες να στηρίξεις την κοινωνία και την πραγματική οικονομία τι κάνεις; Πολύ απλά μειώνεις έστω προσωρινά τη φορολογική επιβάρυνση. Ακριβώς επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν το έπραξε, είμαστε η χώρα με την πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη σε σχέση με το κατά κεφαλήν εισόδημα

Πληρώσαμε ρεύμα μέχρι και 400% πάνω
Τι συνέβη και διαμορφώθηκε αυτή η αισχρή κατάσταση με τη χονδρική αγορά ρεύματος; Γιατί καταγράφεται τέτοια δυσθεώρητη αύξηση της τάξης του 52,11% στην τιμή της μεγαβατώρας από το 2017 (57,003 ευρώ) σε σχέση με το 2023 (119,009 ευρώ); Τι προκάλεσε αυτή την κατάσταση; Η απάντηση βρίσκεται σ’ αυτά που έπραξε το δίδυμο Κυρ. Μητσοτάκη και Κωστή Χατζηδάκη που ανέλαβε την εργολαβία καταστροφής της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας ήδη από το 2019!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Βαστατε αδέρφια κερδαμε. Με 2€ τη βενζίνη μεστή τιμή, 7 φορές ποιο ακριβό φυσικό αέριο, 30% ακριβότερο ρεύμα, αφοπλισμό των νησιών αλλά και της ηπειρωτικής Ελλάδας, κάνουμε πόλεμο στον κακό Ρώσο. Φέτος που θα κάψουμε και τα υπόλοιπα δέντρα, θα έχουμε τον καρκίνο σίγουρο. Όσοι δεν ψοφήσουμε από τα “ασφαλή και χωρίς παρενέργειες”, θα έχουμε την πολυτέλεια να πεθάνουμε από πείνα, από καρκίνο λόγω ρύπανσης ή από τις λίστες των νοσοκομείων που θα περιμένουμε είτε για εξετάσεις είτε για χειρουργείο. Μεθαύριο επιλέγουμε σταθερότητα, ψηφίζουμε λοατκι τόξο μεταπολίτευσης.

  2. Φθηνά είναι τα καύσιμα, από την στιγμή που οι περισσότεροι βολτάρουν με τις ώρες καθημερινά για την πλάκα τους, για σουκού δεν μιλάω γιατί τότε γίνεται της πόπης… κυριολεκτικά. Από αυτό έχει έσοδα το κράτος, άρα ορθώς γίνεται.

  3. Έτσι γίνεται σε όλη την χώρα, χρόνια τώρα, γιατι δεν μπορούν να τ βάλουν με τους Πλούτοκρατες και τα βάζουν με τον απλό τον κόσμο….φυσικα με το αζημίωτο εσείς πως λέτε ότι σχεδόν όλος ο πολιτικός κόσμος πλούτισε;; να μην τρελαθούμε κ Ιόλας. Όλη η χώρα μπιζνα

  4. Αναπτυξη… 5.0 ! Και τι ποιοτης? Οτι φανε οτι πιουνε κι οτι αρπαξουνε στα στερνα τους! Τα ισοπεδωσανε ολα ! Μονο το αιγαιο εμεινε να ανακοινωθει επισημα η μοιρασια του! Οξω γκεσταπιτες της νεας μητσοτακοκρατιας και στον αγυριστο!

    1. Ξέρουν τι ψηφίζουν κάθε φορά τα δίποδα γίδια,από το 1950 τους ψηφίζουν όλων των πολιτικών αποχρώσεων

  5. Να μάθετε σιγά σιγά να πληρώνετε και κανά φόρο όπως κάνουμε οι υπόλοιποι τα κορόιδα.

    1. πόσο να πληρώσουμε ακόμα;Στο τέλος για να ξεχρεώσουμε θα στήσουμε και κώλο

Comments are closed.