ΚΟΛΑΣΗ στην Αλβανία: Νέες διαδηλώσεις από χιλιάδες Αλβανούς-“Καμία συμφωνία με τον ληστοσυμμορίτη Ράμα”

Κοινοποίηση:
ALBANIA-PROTESTS3-768x512

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στην Αλβανία παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον και χιλιάδες πολίτες αξιώνουν “τίμιες εκλογές”.

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στην Αλβανία κατά της σοσιαλιστικής κυβέρνησης καθώς οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να παραιτηθούν ομαδικά από τις έδρες τους στο κοινοβούλιο ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και την ορκωμοσία μιας μεταβατικής κυβέρνησης για να οργανώσει τίμιες εκλογές.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν μια ειρηνική πορεία, σε αντίθεση με τη διαδήλωση του περασμένου Σαββάτου, όταν η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, βομβίδων κρότου-λάμψης και εκτοξευτήρων ύδατος για να εμποδίσει ομάδες διαδηλωτών να παραβιάσουν την είσοδο του κτιρίου της κυβέρνησης.

al2

Ένστολοι αστυνομικοί και μερικές μονάδες με ειδική εξάρτυση για την καταστολή ταραχών είχαν αναπτυχθεί σήμερα μπροστά από κομβικά κτίρια.

al3

Ο επικεφαλής του συντηρητικού Δημοκρατικού Κόμματος στην Αλβανία, Λουλζίμ Μπάσα, κατηγορεί τον Ράμα για διαφθορά και σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα. Ο Ράμα, από την πλευρά του, απευθύνεται συχνά με περιφρόνηση στην αντιπολίτευση, προκαλώντας την οργισμένη αντίδρασή της.

«Δεν είμαστε λαός της βίας, αλλά της ελευθερίας και της δημοκρατίας και δεν θα δεχθούμε ποτέ μια κλοπή των ψήφων του λαού και δεκάδων εκατοντάδων εκατομμυρίων από τις τσέπες των Αλβανών», δήλωσε ο Μπάσα. «Σήμερα η Αλβανία δεν έχει νόμιμο κοινοβούλιο. Δεν θα δεχθώ μια συμφωνία με έναν ληστοσυμμορίτη όπως ο Ράμα», δήλωσε ακόμη. «Και για τον Έντι Ράμα, η παραίτηση θα είναι απλώς η αρχή, θα τον οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης όπως του αξίζει», πρόσθεσε.

al4

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: