Μια ενδεχόμενη συμφωνία για να στέλνονται μετανάστες πίσω στην Τουρκία μοιάζει απίθανο να προχωρήσει, έπειτα από πληροφορίες ότι αξιωματούχοι του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία δεν είναι μια ασφαλής χώρα, εξαιτίας ανησυχιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, οι ελπίδες της κυβέρνησης για μια συμφωνία για επιστροφές μεταναστών, όπως αυτή που έχει συναφθεί με την Αλβανία, κατέρρευσαν αφού σε εσωτερική έκθεση διαπιστώνεται πως η Τουρκία είναι «ένα κράτος το οποίο δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια του ‘γενικά ασφαλούς’» κράτους.
Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και άλλα κορυφαία στελέχη των Συντηρητικών, που βρίσκονται στην κυβέρνηση, έχουν χαιρετίσει τη συμφωνία με την Αλβανία ως σημαντική επιτυχία όσον αφορά το στόχο του πρωθυπουργού να σταματήσει το διάπλου της Μάγχης από μικρά σκάφη. Όμως φαίνεται τώρα πως μια παρόμοια συμφωνία με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι απίθανο να συναφθεί.
Η αναλογία των τούρκων υπηκόων, που φθάνουν με μικρά σκάφη στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυξήθηκε από 2% το 2022 σε πάνω από 10% πέρυσι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησε ανάλυση η οποία έδειξε ότι το 99% των Τούρκων, που ζητούν άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο, το κάνουν επειδή «φοβούνται το κράτος τους», ενώ στο έγγραφο επικρίνεται επίσης ο «υπερβολικός ζήλος», που επιδεικνύεται από τις τουρκικές αρχές στο να χρησιμοποιούν την αντιτρομοκρατική νομοθεσία, καθώς και η έλλειψη ανεξαρτησίας των δικαστηρίων.
Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε: «Η διεθνής συνεργασία διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και το Ηνωμένο Βασίλειο και η Τουρκία είναι στενοί στρατηγικοί εταίροι, με μια σχέση που βλέπει στο μέλλον».
«Όταν ένα άτομο δεν έχει νόμιμο δικαίωμα να βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα επιδιώξουμε να το επιστρέψουμε στην πατρίδα του. Οι αιτήσεις για προστασία εξετάζονται καθεμιά ξεχωριστά σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις μας – δεν θα επιστρέφεται κανένας ο οποίος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να υποστεί δίωξη ή σοβαρή βλάβη», πρόσθεσε ο ίδιος.
ναι γιατι στην ελλαδα εχουμε ανεξατητη δικαιοσυνη,πιασε το αυγο και κουρευτο.
Δηλαδή η Τουρκία είναι λιγότερο ασφαλής χώρα από την Αλβανία λέει η έκθεση.
Η Τουρκία πού έχει ενταχθεί πλήρως στην ελεύθερη διακίνηση αγαθών με την Ευρώπη (ένα προϊόν πού παράγεται στην Τουρκία, ελεύθερα μπορεί να πουληθεί στην Ευρώπη. Από αυτοκίνητα μέχρι και κουταλάκι του καφέ)
Η Τουρκία δεν έχει φυλακίσει κάποιο ξένο λειτουργό και ο πατριάρχης είναι κανονικά και Τούρκος πολίτης, ενώ στην Αλβανία, ο άγιος εν ζωή Αναστάσιος, πού ενώ έχει προσφέρει αγάπη και πραγματική βοήθεια σε Αλβανούς ανεξαρτήτως θρησκεύματος δεν έχει λάβει ακόμα αλβανικό διαβατήριο. Και ο Μπειλερις αναγνωρίζετε σαν εκλεγμένος δήμαρχος αλλά δεν παίρνει άδεια ούτε για ορκομωσία . Πιθανόν ο Μπειλερις να μην είναι καθαρός, αλλά από την στιγμή πού του επιτρέπεις να βάλει υποψηφιότητα, δεν έχεις το δικαίωμα να τού αναστέλλει. Αν τελικά ορκιστεί ο Μπειλερις, θα πρέπει να λάβει διπλωματικό διαβατήριο και διπλωματική ασυλία όπως ορίζει ο αλβανικός νόμος για όσους εκλέγονται με λαϊκή ψήφο
στείλτε τους εδώ , ξέρετε εσείς.. εμείς είμαστε υπέρ τόν δικαιωμάτων μάλιστα τόσο υπέρ που η ανωμαλία είναι με βούλα πλέον!