ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: Καταγγέλουν παράνομη εκπροσώπηση και συμφωνία

Κοινοποίηση:
ktel

Οι Συμβασιούχοι οδηγοί της αστικής συγκοινωνίας της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με επιστολή τους καταγγέλουν συμφωνία, την οποία οφείλουν να ακολουθήσουν, χωρίς όμως να έχουν ενημερωθεί και χωρίς να έχουν συζητήσει με τους αρμόδιους.

Αναλυτικά:

“Προς : Προεδρο της κτελ θεσσαλονικης αε & Διευθυντη κ.Σακη Γεωργιαδη

Κοινοποίηση Ενημερωση : Υπουργο Προστασιας του Πολιτη , Υπουργο Δικαιοσυνης , Υπουργο Εργασιας , Υπηρεσια ΣΕΠΕ , ΜΜΕ , ΓΕΣΣ ,ΕΚΘ , Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ ,ΠΑΣΟΚ , ΚΚΕ & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση με αερολογίες και τεχνάσματα την εργοδοσίας

Με την επιστολή που μας στείλατε σαν εταιρεία στα email του κάθε εργαζομένου στις 24/05/2024 αναφέρετε ότι μετά από διαβούλευση με  εκπροσώπους μας κάτι το οποίο καταγγέλλουμε ( αφού ήταν εν αγνοία μας) μιας και δεν είχαμε καμία ενημέρωση ούτε για το ποιος ούτε για πιο λόγο θα μας εκπροσωπήσει.

Εκ των υστέρων ενημερωθήκαμε ότι μας εκπροσώπησε το Συνδικάτο εργαζομένων κτελ Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής ένα Συνδικάτο που εδώ και πέντε χρόνια είναι ανύπαρκτο προς εμάς , διότι σαν συνδικαλιστικό όργανο υπολειτουργεί. Από ότι μας δίνετε να καταλάβουμε σαν Κτελ Θεσσαλονίκης ( εταιρία ) δεν θέλετε να υπάρχει αρμονία ανάμεσα σε εργαζόμενους & εταιρεία και αναζητάτε με διάφορα τεχνάσματα μάλλον τις αντιδικίες , μιλώντας εν αγνοία μας , με όποιον εμφανίζετε σαν εκπρόσωπος μας (όπως εσείς τονίζετε) , βάζοντας εμάς μπροστά για δικά τους η και δικά σας συμφέροντα , με αυτό τον τρόπο καταλαβαίνουμε ότι βαδίζετε στο ίδιο μονοπάτι ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΤΕΛ ΝΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ η όπως αλλιώς λέγονται , υπερασπιζόμενοι ο καθένας αυτό που τον συμφέρει από την πλευρά του.

Για το λόγο αυτό σας αναφέρουμε ότι είναι δική μας υπόθεση να χαράξουμε τη δική μας γραμμή διεκδίκησης εμείς οι Συμβασιούχοι οδηγοί της αστικής συγκοινωνίας της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που γνωρίζουμε τα πραγματικά προβλήματα που μας απασχολούν .

Σας τονίζουμε λοιπόν από μεριά μας για πρώτη και τελευταία φόρα ότι δεν έχουμε εξουσιοδοτήσει κανέναν να μας εκπροσωπήσει . Αυτό που κάνετε είναι παράνομο από την νομοθεσία και διώκετε από το νόμο. ΑΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ , απέναντι σε εσάς και σε όποιον υποτιθέμενο εκπρόσωπο μας χωρίς την δίκια μας συγκατάθεση , από εδώ και περά σε όποια διαβούλευση γίνετε με εκπροσώπους μας (όπως εσείς τονίζετε) θα πρέπει να είναι μαζί και συμβασιούχοι οδηγοί αστικής συγκοινωνίας της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. και να αναφέρονται τα ονοματεπώνυμα τους σε κάθε επιστολή σας για να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που μας εκπροσωπούν .

Απάντηση προς την επιστολή της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αυτά που γράφετε μέσα στην επιστολή , τροποποιήσεις της σύμβασης εργασίας , που στείλατε στα email του κάθε εργαζομένου , στις 24/05/2024, για εμάς είναι ανούσια διότι στην πραγματικότητα καταβάλλονταν κανονικά η αμοιβή υπερεργασίας 60% , αμοιβή Κυριακής & αργίες 90% και το νυχτερινό 25% και το γνωρίζαμε ,εδώ όμως ξεχάσατε να αναφέρετε μέσα στην επιστολή σας , ότι κατά τον υπολογισμό των δώρων Χριστουγέννων Πάσχα καθώς και στο επίδομα άδειας δεν συνυπολογίζατε το επίδομα άνευ εισπράκτορα 123.90€ μέσα σε αυτά επί 5 χρόνια και με αυτό τον τρόπο να είναι μειωμένες οι αποδοχές δώρων Χριστουγέννων Πάσχα καθώς και στο επίδομα άδειας προς όφελος δικό σας, αυτό το ξεχάσατε να το αναφέρετε, για αυτό εμείς σας το υπενθυμίζουμε αν και το θεωρούμαι ένα από τα πολλά τεχνάσματα που κάνετε , τα αλλά όταν έρθει η σωστή ώρα που θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι να λύσουμε τα πραγματικά προβλήματα αρμονικά ανάμεσα σε ( εργαζόμενους & εταιρία ) όσο αφορά την Ατομική σύμβαση εργασίας το είχατε διατυπώσει εσείς λάθος , διότι κάθε σύμβαση που υπογραφούμε και κάθε εξοφλητήριο που περνούμε ενημερώνετε ο Δικηγόρος Εργατολόγος που έχουμε.

Από την πρώτη στιγμή γνωρίζουμε και ξέρουμε ποια είναι τα νόμιμα δικαιώματα μας αλλά δεν αντιδράσαμε , γιατί θέλαμε να υπάρχει αρμονία
ανάμεσα σε ( εργαζόμενους & εταιρία ) αλλά εσείς μάλλον θέλετε το ακριβός αντίθετο.

Θα συνιστούσαμε αντί να ψάχνετε νυχθημερόν διαφόρους φτηνές δικαιολογίες κατά τον εργαζόμενων , να σκύψετε το κεφάλι και να δώσετε λύση στα προβλήματα που είναι ακόμα ποιο σοβαρά όπως της Υγιεινής και Ασφάλειας των επιβατών και των οδηγών .

Απάντηση προς αυτούς που μας εκπροσώπησαν εν αγνοία μας
Κύριοι για να κάνετε μια συνάντηση και να μας εκπροσωπήσετε θα έπρεπε τηρούνται τα προβλεπόμενα.
Α. Να ήμασταν γραμμένα μελή του Συνδικάτου σας ( Σωματείο )
Β. Να γινόταν γενική συνέλευση με τα θέματα ( προβλήματα ) που θα θέτατε στην συνάντηση .

Από την στιγμή που δεν ήμαστε εγγεγραμμένα μελή , και ούτε ενημερωθήκαμε από την μεριά σας . ΣΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΤΕΛ ΝΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ αυτό που κάνατε είναι αντιδεοντολογικό απέναντι σε εμάς και λειτουργήσατε αυτόβουλος , από την στιγμή που δεν σας δώσαμε καμία εξουσιοδότηση μέσω της Γενικής Συνέλευσης και με την διαδικασίας ψηφοφορίας όπως προβλέπετε σε αυτές της περιπτώσεις μέσα από τα συνδικαλιστικά όργανα και το καταστατικό τους για να μας εκπροσωπήσετε, εσείς σαν  συνδικαλιστικό όργανο λειτουργήσατε εν αγνοία συνάδελφων και αυτό είναι αντιδεοντολογικό και σας προτρέπουμε να μην επαναληφθεί εν αγνοία μας .

Αποστολέας

Συμβασιούχοι οδηγοί της αστικής συγκοινωνίας της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: