Είναι το τρίτο πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο, κατά βάρος, αμέσως μετά το σαφράν και τη βανίλια. Σε γενικές γραμμές, κάρδαμο θεωρείται ένα μπαχαρικών που σε ζεσταίνει, όπως η κανέλα και το μοσχοκάρυδο, και εκτιμάται τόσο όσο για το άρωμα του, αλλά και για τη γεύση του.
Χρησιμοποιείται τριμμένο ή ολόκληρο, σε γλυκιές αλλά και αλμυρές συνταγές, αυτό το θερμό και ιδιαίτερα αρωματικό μπαχαρικό χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο από τις σκανδιναβικές χώρες, έως την Ινδία και τη Μέση Ανατολή.
Κάρδαμο χρησιμοποιείται εκτενώς στην ινδική κουζίνα, όπου εμφανίζεται σε αλμυρά πιάτα, επιδόρπια, ακόμη και σε ποτά. Το συναντάμε σε ανατολίτικης κουζίνας συνταγές και ιδιαίτερα ως συστατικό σε καφέ. Συχνά το κάρδαμο χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα μπαχαρικά, όπως η κανέλα και το γαρίφαλο ή σε αλμυρά μείγματα μπαχαρικών όπως το garam masala.
Χρησιμοποιείται ως αρωματικό μπαχαρικό, σε φαγητά και ποτά, αλλά και ως φάρμακο.
Άψογο!