Κάρτα ή κινητό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Τι αλλάζει με τα εισιτήρια

Κοινοποίηση:
6087195-696x418

Έως τα Χριστούγεννα θα μπορούν οι επιβάτες θα μπορούν να πληρώνουν με κάρτα ή το κινητό τους ή το ψηφιακό τους πορτοφόλι σε ακυρωτικό μηχάνημα/πύλη εισόδου εξόδου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Tο σχετικό πρόγραμμα τρέχει πιλοτικά εδώ και λίγους μήνες στις λεωφορειακές γραμμές του αεροδρομίου και θα επεκταθεί από τα Χριστούγεννα σε όλα τα Μέσα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το απλό «χάρτινο» εισιτήριο δεν θα είναι διαθέσιμο προς χρήση.

Όταν το σύστημα τεθεί σε εφαρμογή, ο επιβάτης θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί την πιστωτική/χρεωστική του κάρτα, το smartwatch αλλά και το κινητό του τηλέφωνο που έχει ενσωματωμένη την κάρτα, όπως κάνει σήμερα με το εισιτήριο ή την κάρτα πολλαπλών διαδρομών, περνώντας την από την μπάρα εισόδου και το ακυρωτικό μηχάνημα.

Οι πύλες θα ανοίγουν αυτόματα και το ποσό των κομίστρων – ανάλογα με τις διαδρομές που θα κάνει – θα αφαιρείται στο τέλος της ημέρας, με την επιλογή μάλιστα της οικονομικότερης λύσης που προσφέρεται στο σύστημα από τα εκπτωτικά προγράμματα του ΟΑΣΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response