Άλλη ομιλία είδε μάλλον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Παύλος Μαρινάκης σχολίασε την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιώργου Χαρβαλιά «Γιαβόλ, Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια» την Παρασκευή σε αντιπαραβολή με την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά, που οδήγησε στην διαγραφή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Ο Κώστας Καραμανλής έκανε ήπια, ενωτική ομιλία, συμφωνώ ότι πρέπει να επιδιώκουμε την ενότητα» σχολίασε με χρονοκαθυστέρηση, αφού η αρχική αμήχανη αντίδραση του Μαξίμου για το πετσόκομμα του Κώστα Καραμανλή περί «Μητσοτακισμού» και την «σωστή πλευρά της Ιστορίας» ήταν «Ουδέν σχόλιον».
Ή δεν καταλαβαίνει τι ακούει ή δεν ακούει καλά!
Συνέχισε, μάλιστα, ο Παύλος Μαρινάκης λέγοντας:
«Εξέφρασε γνωστές απόψεις και θα συμφωνήσω και εγώ με την φράση ότι πρέπει να επιδιώκουμε την ενότητα και μάλιστα, η ίδια η στάση της κυβέρνησης το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά από μια σειρά από ομιλίες και παρεμβάσεις πρώην πρωθυπουργών, δείχνει ακριβώς αυτήν την διάθεση» ανέφερε.
Και υποστήριξε για τον Αντώνη Σαμαρά:
«Όμως, υπάρχει κριτική, υπάρχει σφοδρή κριτική που, όπως πολύ σωστά είπε ο πρώην πρωθυπουργός, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα και υπάρχουν και οι προσβολές και οι ύβρεις. Το να λες, δηλαδή, κάποιον μειοδότη ή το να λες ότι χαριεντίζεται ο Έλληνας πρωθυπουργός ή ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με κριτική ούτε με σφοδρή κριτική. Και δυστυχώς εκεί είναι αναπόφευκτα τα πειθαρχικά μέτρα, γιατί διαφορετικά υπάρχει ζήτημα με την ενότητα».