Κάτι ξέρουμε από ρεπορτάζ – Μυστική σύσκεψη με Βρετανούς για τη “φιλοξενία” πολεμικών πλοίων

Κοινοποίηση:
galland

Το μέγεθος της κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή αποτυπώνουν πληροφορίες ότι Βρετανοί αξιωματούχοι βρέθηκαν στην Κρήτη προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο απομάκρυνσης πολιτών της χώρας από τα «θερμά σημεία» της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το patris.gr, και γράφει και η εφημερίδα Μακελειό στο σημερινό φύλλο, την προηγούμενη εβδομάδα ξένοι αξιωματούχοι έφτασαν στο Ηράκλειο της Κρήτης και είχαν κλειστή και μυστική σύσκεψη με ανώτατα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύσκεψη συμμετείχε πενταμελής αντιπροσωπεία από αξιωματούχους των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας της Βρετανίας.

Αυτό που ήθελαν να δουν από κοντά τα στελέχη των δύο υπουργείων της Βρετανίας ήταν οι δυνατότητες που έχει το λιμάνι του Ηρακλείου να «φιλοξενήσει» εάν χρειαστεί πολεμικά πλοία αλλά και χιλιάδες άτομα που ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψουν χώρες της Μέσης Ανατολής. Η βρετανική αντιπροσωπεία θέλησε να επισκεφθεί όλες τις εγκαταστάσεις του λιμένα, να δει τη χωρητικότητα και το τι μπορεί να προσφέρει εάν χρειαστεί.

Οι ίδιοι εμφανίστηκαν απόλυτα ενημερωμένοι και η επιλογή του λιμένα του Ηρακλείου αλλά και των Χανίων, το οποίο επισκέφθηκαν μετά, δεν ήταν τυχαία. Οι ίδιοι δεν εξέφρασαν κάποια εκτίμηση για το τι μπορεί να γίνει στην περιοχή. Στη συνάντηση που έγινε στο Ηράκλειο οι Βρετανοί ζήτησαν ενημέρωση και συνεργασία όχι μόνο από την αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, αλλά και από άλλους φορείς με τους οποίους ίσως έχουν συνάντηση σε δεύτερο χρόνο.

Δείτε το “χτύπημα” στο εξώφυλλο της σημερινής εφημερίδας. Γιατί στο Μακελειό έχουμε καλή ενημέρωση

1-NEW.indd

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αυτοί οι Άγγλοι πότε θα ξεκουμπιστουν από την Μεσόγειο;

Comments are closed.