01/07/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Κένυα: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο – Με πραγματικά πυρά απάντησε η Αστυνομία (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) 

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Οι διαδηλωτές ζητούν επίσης την παραίτηση του προέδρου Ουίλιαμ Ρούτο

Σύμφωνα με το Associated Press, οι αστυνομικές αρχές στην Κένυα έκαναν χρήση πραγματικών πυρών κατά αντικυβερνητικών διαδηλωτών στο Ναϊρόμπι την Τρίτη, καθώς χιλιάδες άνθρωποι συνέχισαν να διαδηλώνουν απαιτώντας από τους νομοθέτες να ψηφίσουν κατά των νέων φόρων που προτείνονται. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το BBC, κάποιοι εισέβαλαν στο κοινοβούλιο, προκαλώντας φθορές στο κτίριο με την αστυνομία να προσπαθεί να τους απωθήσει.

Ο τρίτος γύρος των διαμαρτυριών, έλαβε χώρα καθώς ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για τα δημοσιονομικά που θα εισάγει νέους φόρους, συμπεριλαμβανομένου ενός οικολογικού τέλους που θα αυξήσει την τιμή αγαθών όπως οι σερβιέτες και οι πάνες. Μια πρόταση για τη φορολόγηση του ψωμιού αφαιρέθηκε μετά τη δημόσια κατακραυγή, ωστόσο οι διαδηλωτές καλούσαν το Κοινοβούλιο να μην περάσει το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με το Associated Press, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κένυας κοινοποίησε την Τρίτη ένα βίντεο με αστυνομικούς να πυροβολούν διαδηλωτές και δήλωσε ότι θα λογοδοτήσουν.

Οι διαδηλωτές ζητούν επίσης την παραίτηση του προέδρου Ουίλιαμ Ρούτο. Ο Ρούτο κέρδισε τις εκλογές πριν από σχεδόν δύο χρόνια με πρόγραμμα υπέρ των φτωχών εργαζομένων της Κένυας, όμως αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει, από τη μια πλευρά, αιτήματα δανειστών, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για δημοσιονομικές περικοπές εκ μέρους της κυβέρνησης και, από την άλλη, έναν πληθυσμό ο οποίος υποφέρει από το αυξανόμενο κόστος ζωής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response