Κέρδισε τον Δήμο το AfD με σύνθημα ενάντια στην αντικατάσταση πληθυσμού!

Κοινοποίηση:
afd-komma-logotupo-germania

Το δεξιό αντιπαγκοσμιοποιητικό κόμμα Alternative für Deutschland (AfD) εξασφάλισε την δημαρχία και δεύτερης πόλης στην Γερμανία.

Οι κάτοικοι της Pirna -μιας πόλης 37.000 κατοίκων που βρίσκεται στη Σαξονία- απέκρουσαν τον χαρακτηρισμό του κόμματος ως “εξτρεμιστικού” από την κρατική υπηρεσία πληροφοριών και ψήφισαν τον υποψήφιο του AfD Tim Lochner στο αξίωμα.

Αφού τερμάτισε πρώτος με διαφορά σχεδόν δέκα μονάδων στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας στην πόλη στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Λόχνερ, ένας 53χρονος αρχιξυλουργός -ο οποίος δεν είναι μέλος του AfD, αλλά κατέβηκε με το ψηφοδέλτιό του- επικράτησε και πάλι των αντιπάλων του από τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, εξασφαλίζοντας το 38,5% των ψήφων σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση.

Η υποψήφια του CDU Kathrin Dollinger-Knuth, με την υποστήριξη του SPD, των Πρασίνων και του Κόμματος της Αριστεράς, κατάφερε να συγκεντρώσει μόνο το 31,4% των ψήφων, ενώ ο Ralf Thiele, ο οποίος ξεκίνησε την εκστρατεία του ως υποψήφιος των Ελεύθερων Ψηφοφόρων αλλά αργότερα ανεξαρτητοποιήθηκε, συγκέντρωσε 30,1%.

Το βράδυ της Κυριακής, μετά την καταμέτρηση όλων των ψήφων, ο Λόχνερ, ο οποίος έχει εξοργίσει τα παλαιά κόμματα της Γερμανίας και τον Τύπο της κληρονομιάς, εφιστώντας την προσοχή στη συνεχιζόμενη αντικατάσταση πληθυσμού της Γερμανίας, ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του και δήλωσε: “Υπόσχομαι ότι θα περάσω την επταετία”, προσθέτοντας ότι θα εργαστεί για την επίλυση των προβλημάτων με “ψυχραιμία”.

Σε ανάρτησή της στο X, πρώην Twitter, η συμπρόεδρος του AfD Alice Weidel χαρακτήρισε τη νίκη του Λόχνερ ιστορική στιγμή. “Συγχαρητήρια στην Πίρνα! Ο υποψήφιος του #AfD Tim #Lochner εξελέγη ο πρώτος δήμαρχος του AfD εκεί, με μεγάλη διαφορά από τους ανταγωνιστές του. Ευχαριστούμε τους πολλούς ψηφοφόρους που έκαναν δυνατό αυτό το ιστορικό αποτέλεσμα για το AfD!”, έγραψε.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα αριστερά-φιλελεύθερα κόμματα αντέδρασαν με αποτροπιασμό στη νίκη του AfD, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί σαφές σημάδι ότι η γερμανική δημοκρατία απειλείται.

Ως απάντηση στη νίκη του Λόχνερ, η πολιτικός του Αριστερού Κόμματος Κλάρα Μπούγκερ έγραψε στο Twitter:

Προσοχή, προσοχή, η δημοκρατία καίγεται. Ένας δήμαρχος που έβαλε υποψηφιότητα με το AfD, το οποίο πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως “σίγουρα ακροδεξιό” στη Σαξονία. Όλα τα δημοκρατικά κόμματα πρέπει τώρα να δράσουν από κοινού. Η κοινωνία των πολιτών στο #Pirna χρειάζεται υποστήριξη.

Ο σύνδεσμος των Πρασίνων στη Σαξονία, όπως και ο πολιτικός του Αριστερού Κόμματος, επανέλαβε τους γνωστούς ισχυρισμούς ότι το AfD είναι κατά κάποιο τρόπο αντιδημοκρατικό. Γράφοντας στο Χ, οι Πράσινοι ανέφεραν: “Οι Πράσινοι στη Σαξονία έχουν την ευθύνη για την ανάπτυξη της χώρας: “Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό των δημοκρατικών δυνάμεων στην #Πίρνα και την περιοχή. Πρέπει τώρα να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενδυναμώσουμε τη συνύπαρξή μας και να ενισχύσουμε ξανά την εμπιστοσύνη στη δημοκρατία μας”.

Η νίκη-ορόσημο του AfD στη Σαξονία αποτελεί την τρίτη του είδους της για το κόμμα, μετά την πρωτιά του Robert Sesselmann στις εκλογές για το περιφερειακό συμβούλιο στην περιοχή Sonnenberg της Θουριγγίας και τη νίκη του Hannes Loth στις δημαρχιακές εκλογές στην πόλη Raguhn-Jeßnitz στη Σαξονία-Άνχαλτ το περασμένο καλοκαίρι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Περασε η καραμελα του φασιστα και του ρατσιστη , τετοιοι είναι οι αριστεροφιλελεδες που θέλουν αλλοίωση πληθυσμού και ανοικτά συνορα, ανοικτά ποδια θα έχουν από εδώ και πέρα.

Comments are closed.