Κέρκυρα: Επιχείρηση διάσωσης τουριστών -Εγκλωβίστηκαν στην παραλία Γυαλί

Κοινοποίηση:
corfu

Μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να απεγκλωβίσουν από δύσβατη περιοχή στην παραλία Γυαλί λίγο μετά το χωριό Γιαννάδες, στήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πατέρας και γιος από μία οικογένεια τουριστών κατέβηκαν το δύσβατο μονοπάτι μήκους περίπου 4km το οποίο οδηγεί από την κορυφή της παραλίας μέχρι τη θάλασσα. Η επιστροφή, με τον καιρό να χειροτερεύει και να έχει αρχίσει έντονη βροχή, αποδείχτηκε όχι απλώς δύσκολη αλλά ιδιαίτερα προβληματική, με τον πατέρα να γλιστρά και να πέφτει σε δύσκολο σημείο όπου και υπέστη σοβαρό κάταγμα στο πόδι του.

Η γυναίκα και τα παιδιά του τουρίστα κατόρθωσαν και ειδοποίησαν το 112 με την πυροσβεστική να σπευδει στο σημείο και τους άνδρες της να προχωρούσε καταρρίχηση με σχοινιά για να απεγκλωβίσουν τα δύο άτομα. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και άνδρες της ΕΛΑΣ, για να συνδράμουν στην επιχείρηση.

Ωστόσο λόγω των δύσκολων συνθηκών, η προσπάθεια ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη. Τελικά, αποφασίστηκε να μεταφερθούν πατέρας και γιος στην παραλία όπου από κει με σκάφος του λιμενικού αναμένεται να μεταφερθούν σε λίγη ώρα στους Έρμονες όπου και θα τους παραλάβει ασθενοφόρο.

Πηγή: corfupress.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: