Κέρκυρα: Προβλήματα από την κακοκαιρία – Δεν προσγειώθηκαν δύο αεροπλάνα

Κοινοποίηση:
kerkyra

Διάσπαρτα προβλήματα στο δίκτυο του ηλεκτρικού, πλημμύρες σε περιοχές της πόλης και αναβολή δύο πτήσεων στο αεροδρόμιο είναι ο απολογισμός της μικρής διάρκειας, αλλά έντονης καταιγίδας, που ξέσπασε σήμερα (Δευτέρα 19 Αυγούστου) το πρωί στην Κέρκυρα. Το ευχάριστο είναι ότι η θερμοκρασία έπεσε τουλάχιστον 10 βαθμούς, με αποτέλεσμα να νιώθει κανείς ανακούφιση μετά την παρατεταμένη ζέστη η οποία γινόταν ανυπόφορη σε συνδυασμό με υγρασία.

Οι κεραυνοί προκάλεσαν διακοπές στο δίκτυο του ΔΕΔΗΕ σε χωριά της Βόρειας και μέσης Κέρκυρας, καθώς και ένα δέντρο που έπεσε πάνω στα καλώδια. Οι τεχνικοί του ΔΕΔΗΕ εργάζονται αυτή την ώρα και αναμένεται να επανέλθει το ρεύμα εντός της ημέρας.

Στην πόλη της Κέρκυρας δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Σπηλιάς, στον δρόμο δίπλα στο αεροδρόμιο, αλλά και σε διάφορα άλλα σημεία στα οποία τα φρεάτια ήταν σκεπασμένα, όπως γίνεται κάθε καλοκαίρι προκειμένου να μειώνεται η δυσοσμία.

Στο αεροδρόμιο δύο πτήσεις δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν. Η πρώτη ήταν από Φρανκφούρτη, η οποία έκανε προσωρινή παρέκκλιση στο αεροδρόμιο της Πρέβεζας και επέστρεψε στην Κέρκυρα στις 10:22, ενώ η δεύτερη από Τσεχία, η οποία επέστρεψε στην Αθήνα και αναμένεται να προσγειωθεί στην Κέρκυρα σε μια ώρα περίπου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: