Κέρκυρα: Συνελήφθησαν ο υποδιευθυντής, ελεγκτές της εφορίας και λογιστής για διαφθορά – Πώς δρούσε το κύκλωμα

Κοινοποίηση:
ΚΛ

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα όπου συνελήφθησαν μέλη κυκλώματος που εμπλέκονται σε υπόθεση διαφθοράς μεταξύ των οποίων υπάλληλοι της ΔΟΥ και ένας λογιστή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Κέρκυρα έχουν γίνει συλλήψεις στα μέλη του κυκλώματος. Ο ένας φέρεται να είναι ο υποδιευθυντής, ενώ πέρασαν σε τρεις υπάλληλους της ΔΟΥ Κέρκυρας και σε ένα λογιστή μετά από καταγγελία της ΑΑΔΕ.

Το κύκλωμα φέρεται να λειτουργούσε με παρόμοιους τρόπους όπως αυτό που εξαρθρώθηκε πριν πέντε μήνες στην Χαλκίδα.

Ο λογιστής σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να εντόπιζε υποψήφια θύματα τα οποία είχαν ανοιχτές υποθέσεις με την εφορία, είτε αυτές ήταν επιστροφές φόρων είτε κατασχέσεις. Στη συνέχεια ενημέρωνε τους εφοριακούς οι οποίοι τους εκβίαζαν προκειμένου να διευθετήσουν έναντι αμοιβής τις υποθέσεις.

Είχαν μάλιστα πρόσβαση στα ηλεκτρονικά δεδομένα και τα μέλη του κυκλώματος ήδη χαρακτηρίζονται εγκληματική οργάνωση.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ αναφέρει χαρακτηριστικά… «Το έχουμε πει και το εννοούμε: δεν έχουμε την παραμικρή ανοχή σε κανένα φαινόμενο διαφθοράς. Επί της αρχής, αλλά και στην πράξη. Γι΄ αυτό και μόλις υπέπεσαν στην αντίληψη μας πληροφορίες για τη δράση κυκλώματος διαφθοράς, ζητήσαμε αμέσως τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ώστε να γίνει ενδελεχής έρευνα και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Να γνωρίζουν όλοι ότι αυτός θα συνεχίσει να είναι ο μόνος δρόμος κάθε φορά που εντοπίζουμε ενδείξεις διαφθοράς. Ουδείς είναι υπεράνω του όρκου που έχει δώσει να υπηρετεί το νόμο και το δημόσιο συμφέρον».

Δηλώσεις για την υπόθεση δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες το Υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε οποία φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response