Κίεβο: Υπέβαλε επίσημα την παραίτησή του ο Ν.Κουλέμπα

Κοινοποίηση:
UKR.-KULEBA-

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα υπέβαλε επίσημα την επιστολή παραίτησής του, ανέφερε ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου Ρουσλάν Στεφαντσούκ σήμερα.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι σχεδιάζει να ανασχηματίσει το υπουργικό συμβούλιο εν καιρώ πολέμου. Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι έρχονται περισσότερες αλλαγές στην κυβέρνηση της Ουκρανίας «για να επιτευχθούν τα αποτελέσματα που χρειάζεται η χώρα».

Ο Στεφάντσουκ είπε ότι η πιθανή παραίτηση του Κουλέμπα (ο οποίος βρίσκεται στη θέση αυτή από το 2020) θα «εξεταστεί σε μια από τις προσεχείς συνεδριάσεις της ολομέλειας», αλλά δεν έδωσε ημερομηνία.

Ο πιο πιθανός υποψήφιος για να αναλάβει τη θέση θα είναι ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Αντρίι Σιμπιχά, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Η είδηση ακολουθεί αυτές για μια σειρά άλλων υψηλόβαθμων Υπουργών που υπέβαλαν τις επιστολές παραίτησής τους την προηγούμενη ημέρα:

O Υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών Αλεξάντρ Καμίσιν,

ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντένις Μαλιούσκα,

ο υπουργός Οικολογίας Ρουσλάν Στριλιέτς,

η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για την Ευρωπαϊκή και Ευρωατλαντική Ολοκλήρωση Όλγα Στεφανίσινα και

η Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Επανένταξης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Ο Βιτάλι Κοβάλ, επικεφαλής του Ταμείου Κρατικής Περιουσίας της Ουκρανίας (SPFU), υπέβαλε επίσης την παραίτησή του, εννέα μήνες μετά την θητεία του.

Ο Ντέιβιντ Αραχαμία, επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος του Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο κοινοβούλιο, δήλωσε χθες Σεπτεμβρίου ότι ο ανασχηματισμός θα επηρεάσει περισσότερο από το μισό προσωπικό της κυβέρνησης.

«Σήμερα είναι η μέρα των απολύσεων και η επόμενη μέρα των διορισμών» πρόσθεσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response