Κίνα: Aύξηση 1,4% των εσόδων για τις κρατικές επιχειρήσεις στο πρώτο 8μηνο 2024 – Ισχυρή στήριξη στην Αφρική

Κοινοποίηση:
b0560746ebb054a69f6814ea98bc276b_XL

Οι κρατικές επιχειρήσεις στην Κίνα ανέφεραν ετήσια αύξηση εσόδων 1,4% για το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου του 2024, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.
Τα μεικτά έσοδά τους καταγράφηκαν περίπου στα 53,81 τρισεκατομμύρια γιουάν (6,92 τρισεκατομμύρια ευρώ) κατά την ίδια περίοδο.

Ωστόσο τα μεικτά κέρδη κατέγραψαν ετήσια μείωση κατά 2,1% περίπου στα 2,88 τρισεκατομμύρια γιουάν (370 δισεκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Το ποσοστό χρέους ως προς τα περιουσιακά στοιχεία των κρατικών επιχειρήσεων καταγράφηκε στο 64,9% στα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας.

Ουσιαστικός είναι ο ρόλος του Πεκίνου στην οικονομική ανάπτυξη της Αφρικής, εδώ και 75 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Κίνας

Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της Τανζανίας έχει ωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, όπως και το πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας κατά την περίοδο που ακολούθησε την ίδρυση της Νέας Κίνας, πριν από 75 χρόνια, δήλωσε σε μία συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο Josef Kahama γενικός γραμματέας της Ένωσης για την Προώθηση της Φιλίας Τανζανίας-Κίνας.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Νέα Κίνα, από την ίδρυση της, την 1η Οκτωβρίου 1949, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας αποτελεί ένα θετικό παράδειγμα για την Τανζανία και την Αφρική, όπως επίσης και για τον υπόλοιπο κόσμο, μέσω των επιτευγμάτων του Πεκίνου στην καταπολέμηση της φτώχειας, αλλά και στον έλεγχο και τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19, μεταξύ άλλων σημαντικών επιτυχιών.

“Η Κίνα κατόρθωσε να βγάλει περίπου 800 εκατομμύρια ανθρώπους από τη φτώχεια.
Πρόκειται για ένα μεγάλο επίτευγμα στη σύντομη περίοδο των 75 ετών”, παρατήρησε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η Κίνα γλίτωσε έναν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων από τη φτώχεια, ενώ βοηθούσε κι άλλες χώρες ν’ αναπτυχθούν οικονομικά, τόνισε ο Kahama.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response