Τον κώδωνα κινδύνων που ελλοχεύουν για την δημόσια Υγεία στις περιοχές που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel έκρουσε την Παρασκευή η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.
«Οι επιπτώσεις από τις πλημμύρες μπορεί να είναι άμεσες ή έμμεσες, βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες» ανέφερε αρχικά η κ. Ψαλτοπούλου μιλώντας στην ΕΡΤ.
Εκτός από τα θύματα της κακοκαιρίας που όσο περνούν οι ώρες αυξάνoνται, η κ. Ψαλτοπούλου αναφέρθηκε και στους εγκλωβισμένους που έπειτα από δύο 24ωρα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. «Οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις σχετίζονται με την μη δυνατότητα των ατόμων σε πόσιμο νερό, σε φαγητό, σε ηλεκτρισμό, σε θέρμανση, σε ψυγείο, την μη δυνατότητα μετακίνησής τους σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Υγεία σε περίπτωση που έχουν κάποιο θέμα και στην διάλυση του υδροφόρου ορίζοντα» επισήμανε.
«Αναγκαία η χλωρίωση των υδάτων»
Μιλώντας για την ποιότητα του νερού η καθηγήτρια Επιδημιολογίας τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος της ύδρευσης και χλωρίωση των υδάτων.
«Τα γεγονότα αυτά σε συνδυασμό με τις θανατώσεις ζώων που υπάρχουν δημιουργούν ένα βραχυπρόθεσμα μεγάλο πρόβλημα στην δημόσια Υγεία στην περιοχή» εξήγησε.
Και όπως τόνισε η κ. Ψαλτοπούλου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πρέπει να υπάρχει άφθονο τυποποιημένο συσκευασμένο νερό και τροφή στην περιοχή.
Αυτό ναι μπορεί να γίνει κλπ αλλά για Ελονοσία πρέπει να δώσει εντολή η Νομαρχία για να δοθεί χάπι στον πληθυσμό κλπ με υγιονομικους ,,,μέχρι ώρας δεν υπάρχει κρούσμα κλπ γαστρεντεριτιδες είναι ποιο επικίνδυνες διότι είναι πολλά τα μικρόβια και δεν ξέρουν ποιο θα χτυπήσει κλπ μόνο η Νομαρχία εντολή όχι στρατός είναι αλλά τα καθήκοντα του αυτήν την στιγμή