Καθάρματα- μετά το σάλο ζητάνε συγγνώμη για τη δήλωση τους για την Τουρκία

Κοινοποίηση:
eurovision-xoreutes-xr

Eurovision

Είμαστε Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, είπαν αρχικά και δέχτηκαν αρνητικά σχόλια – Επανήλθαν μιλώντας για παρεξήγηση

eurovision-xoreutes-xr

Σε παρεξήγηση απέδωσαν τη διατύπωση ότι είναι Έλληνες Τούρκοι της Θράκης, δύο από τους χορευτές της Μαρίνας Σάττι, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν. Οι δύο χορευτές έκαναν δηλώσεις  στη Eurovision, μετά τον μεγάλο τελικό.

Σε βίντεο που ανέβηκε στο YouTube, οι δύο χορευτές, που είναι μουσουλμάνοι της Θράκης δίνουν συνέντευξη σε κανάλι του Αζερμπαϊτζάν και περιγράφουν στα τούρκικα την εμπειρία τους στη Eurovision.

Interview with dancers of Marina Satti / Hüso Çetintaş & Yasin Ahmetoğlu

Εκείνο όμως, που τράβηξε την προσοχή όλων ήταν η απάντησή τους, όταν η δημοσιογράφος τους ρώτησε για την καταγωγή τους. Όπως είπαν οι Hüso Çetintaş και Yasin Ahmetoğlu, είναι «Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».
Οι αντιδράσεις ήταν εύλογες, με δεδομένο ότι στη Θράκη δεν υπάρχει εθνική, αλλά θρησκευτική μειονότητα και οι πολίτες είναι Έλληνες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

Δείτε μερικά σχόλια στο Twitter: 

Μετά τις αρνητικές αντιδράσεις, ο Yasin Ahmetoğlu με ένα stοry του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ζητά συγγνώμη και εξηγεί πως πρόκειται για παρεξήγηση.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για τη λεκτική παρεξήγηση, κατά τη διάρκεια μίας μικρής συνέντευξης που δώσαμε μετά την υπέροχη συνεργασία που είχαμε με τη Μαρίνα Σάττι και προς μεγάλη μας έκπληξη την είδαμε εντελώς διαστρεβλωμένη», γράφει αρχικά.

Συνεχίζει λέγοντας: «Όταν είπαμε ότι είμαστε Έλληνες Τούρκοι, δεν εννοούσαμε ότι είμαστε Τούρκοι πολίτες. Η αλήθεια είναι απλή. Εγώ είμαι Έλληνας πολίτης και ο Huso είναι Γερμανός πολίτης, γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στη Γερμάνια. Προφανώς μιλάμε και τουρκικά και πάντα θέλουμε και ευχόμαστε οι δυο χώρες Ελλάδα και Τουρκία να ζουν ειρηνικά».

Δείτε το μήνυμά του:

 

440846151_1198203901558016_8719642241056359850_n
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Αλλοι πουστηδες μας βρηκανε,αλλα σαμπως καλυτερη ειναι η τραγουδιστρια τους οτι σκατα και το φτυαρι και της ξεφτιλο ΕΡΤ το καγκελο ,οξω απ την παραγκα πουστηδες.

  2. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες.Το αν νιώθει κάποιος Έλληνας πολίτης ( είτε είναι μουσουλμάνος ή Χριστιανός ή άθεος ή ο,τιδήποτε ) Έλληνας ή Τούρκος ή Αμερικάνος ή εξωγήινος ή τίποτα από αυτά ή όλα αυτά μαζί είναι ανθρώπινο δικαίωμά του.Όπως είναι και δικαίωμά του να το εκφράζει.Όταν κάποιοι αποκαλούν επανειλημμένα Τούρκους τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης , ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ τους κάνει εντύπωση όταν κάποιοι από αυτούς αυτοπροσδιορίζονται (και) ως Τούρκοι;Την στιγμή που εδώ και δεκαετίες και ειδικά τώρα με τον Ερντογάν το Τουρκικό κράτος στοχεύει στην μειονότητα;
    Το να αναφερθεί κάποιος στο κομμάτι της Θράκης (γεωγραφικά) που ανήκει στο Ελληνικό κράτος ως Δυτική Θράκη ή στο κομμάτι που ανήκει στο Τουρκικό κράτος ως Ανατολική Θράκη ή στο κομμάτι που ανήκει στο Βουλγαρικό κράτος ως Βόρεια Θράκη δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι κακό.Ούτε βέβαια αυτό σημαίνει πως αυτοί οι γεωγραφικοί προσδιορισμοί χρησιμοποιούνται πάντα άδολα.Και ναι , υπάρχουν δηλώσεις (καλλιτεχνών στο προσκήνιο ) βαλτές ή / και κατευθυνόμενες από συγκεκριμένα συμφέροντα.Υπάρχουν όμως και άδολες δηλώσεις.
    Το θέμα δεν είναι μόνο το τι είπε κάποιος ( από μια μειονότητα ) που του δόθηκε δημοσιότητα.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ,ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ,ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ.ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΑΚΗ.Αίσχη δεν έχουν πραγματοποιηθεί μόνο από το Τουρκικό κράτος εις βάρος της μειονότητας αλλά και από το Ελληνικό κράτος.Ενδεικτικά μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες δεν μπορούσαν οι άνθρωποι αυτοί να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης,τα δε Πομακοχώρια της Ξάνθης ήταν επισκέψιμα με διαβατήριο.Στις περσινές μάλιστα βουλευτικές εκλογές η Μπακογιάννη είδατε πώς μίλησε σε κάποιους από αυτούς με τρόπο που δεν θα τολμούσε να μιλήσει δημοσίως σε Έλληνες της πλειονότητας.Έχουν γίνει πάρα πολλά σκόπιμα εγκληματικά “λάθη” από τα δύο κράτη με απώτερο σκοπό το “γκριζάρισμα” και την αυτονόμηση της Θράκης,πράγμα που θα συνέφερε μόνο αυτούς που έχουν πατρίδα και θεό το χρήμα…
    Μειονότητες και περιοχές που ζουν μειονότητες μπορεί να είναι ευαίσθητες και αξίζει να είμαστε πιο προσεκτικοί και έξυπνοι στα λόγια και στα έργα.
    Τα πράγματα είναι απλά,χρειάζεται βασική γνώση της ιστορίας και έξυπνες πολιτικές πράξεις ειδικά εκ μέρους των Ελλήνων πολιτών της πλειονότητας (και ειδικά της Θράκης).Αν αυτό είχε συμβεί δεκαετίες πριν, δεν θα τολμούσαν οι εξουσίες να παίζουν παιχνίδια με μειονότητες και πλειονότητες,με τον Ελληνικό και με τον Τουρκικό λαό και να ορεγονται να καταντήσει όλη η ευρύτερη περιοχή μια γκρίζα ζώνη- προτεκτοράτο…
    Οι οποίες εξουσίες ειδικεύονται πάντα στο διαίρει και βασίλευε….
    ΥΓ1 για την ιστορία:η μουσουλμανική μειονότητα αποτελείται από ευρύ φάσμα μεταξύ των οποίων και από Πομάκους και Τσιγγάνους.
    ΥΓ2 Προτού μιλήσει κάποιος για την Θράκη και την μειονότητα,καλό είναι να μάθει την ιστορία και των δύο.Αν σέβεται τον εαυτό του και αν σέβεται την χώρα που λέγεται Ελλάδα.
    ΥΓ3 Προτού μιλήσει κάποιος από την μειονότητα καλό είναι να γνωρίζει τις παγίδες και πώς μπορεί να εργαλειοποιηθεί η δήλωσή του από τα όποια συμφέροντα

  3. Τέτοιους κωλότουρκους να μη τους φοβάστε. Φαίνεται ότι τρίζουν την όπισθεν. Το πολύ πολύ να τους πέσει κανένα σαπούνι.

  4. Παιζει να μη ξερουν ουτε που ειναι η χωρα στο χαρτη.

  5. Εάν γεννήθηκατε και μεγαλώσατε στη Γερμανία τότε τι σχέση έχετε με την Ελλάδα παλιό γυφτότουρκοι. Και που σας βρήκαν; έψαξαν πολύ;

  6. ΤΑ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΟ …
    ΑΦΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ, ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΣΤΙΣ ΤΡΩΓΛΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ …
    ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΤΗΝΗ !!

Comments are closed.