Υπάρχουν στιγμές στην καθημερινότητά μας που κάποια ζητήματα προκαλούν έντονο… πονοκέφαλο. Ειδικά όταν μιλάμε για τον καθαρισμό επιφανειών ή πραγμάτων που έχουν δύσκολους και απαιτητικούς λεκέδες, κυρίως έπειτα από… έντονη χρήση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα μαγειρικά σκεύη και οι λεκέδες που μένουν στην προσπάθειά μας να φτιάξουμε το αγαπημένο μας φαγητό. Όπως είναι τα φαγητά που ετοιμάζονται στο τηγάνι και τα υπολείμματα δεν είναι εύκολο να φύγουν, ειδικά αν μείνουν για λίγη ώρα και «παγώσουν».
Ωστόσο, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορούν να μας βοηθήσουν σημαντικά, προκειμένου να βάλουμε ένα… τέλος στον «πονοκέφαλο» που δημιουργείται. Μάλιστα, τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι απλά λίγο ξύδι και μαγειρική σόδα.
Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, ένα τηγάνι με δύσκολους και απαιτητικούς λεκέδες μπορεί να καθαριστεί σε μεγάλο βαθμό με την χρησιμοποίηση μόνο αυτών των δύο υλικών. Τι χρειάζεται να κάνουμε; Ρίχνουμε λίγο ξύδι και αμέσως λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας. Τα δύο υλικά θα αρχίσουν να… αλληλοεπιδρούν και με την βοήθεια ενός σφουγγαριού μπορούμε να καθαρίσουμε τους λεκέδες.
Δείτε το βίντεο…