Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοι, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμοι και σήμερα – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Κοινοποίηση:
MixCollage-11-Sep-2024-03-40-AM-8437

Ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοι, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμοι είναι το σκηνικό του καιρού και σήμερα, με την κακοκαιρία Atena να συνεχίζει την επέλασή της μέχρι και τις απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε τη Δευτέρα η κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Βόρειο Αιγαίο θα συνεχίσει να επηρεάζει τη βόρεια και ανατολική νησιωτική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Α. Μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου (Θάσο, Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιο και Λήμνο).

Β. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες και κατά περιόδους θα είναι έντονες.

Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλη τη χώρα.

Χθες η κεραυνική δραστηριότητα είναι τόσο έντονη στη χώρα που μέχρι τις έντεκα παρά τέταρτο το βράδυ (10/9) οι κεραυνοί ήταν 19.532, σύμφωνα με το meteo.gr.

harti

Η κακοκαιρία ξεκίνησε από τη Δευτέρα 9/9 από τη Δυτική Ελλάδα ενώ χθες, Τρίτη στο «μάτι» βρέθηκε η Αττική, με τους ουρανούς να «ανοίγουν». H ξαφνική νεροποντή που έφερε η κακοκαιρία «Atena» στο κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια, πλημμύρισε δρόμους και ξεχείλισε φρεάτια, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλά προβλήματα. Στο Γαλάτσι μάλιστα, επιβάτες λεωφορείου κινδύνευσαν, όταν το όχημα «κόλλησε» στους πλημμυρισμένους δρόμους. Το λεωφορείο εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, όταν όμως ήρθε η ώρα να σταματήσει στη στάση, ήταν αδύνατο για τους επιβάτες να αποβιβαστούν.

Παράλληλα προβλήματα παρατηρήθηκαν σε Καβάλα και Χίο με την πυροσβεστική να επεμβαίνει μέχρι τα ξημερώματα σήμερα, Τετάρτη:

  • – Στην Αττική σε 16 απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, 3 αφαιρέσεις αντικειμένων, 12 κοπές δέντρων, 66 αντλήσεις υδάτων
  • – Στην Καβάλα 12 κλήσεις για άντληση υδάτων εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν ενέργειες σε 6 περιπτώσεις
  • – Στο νησί της Χίου 45 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν ενέργειες σε 25 περιπτώσεις
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response