Καιρός: Ο γιγαντιαίος αντικυκλώνας αλλάζει τη θέση του – Τι έρχεται από τη Ρωσία στη Μεσόγειο

Κοινοποίηση:
kryo

Διφορούμενα είναι τα μηνύματα για τις καιρικές συνθήκες των επομένων ημερών στη χώρα μας.

Σύμφωνα πάντως με το Weather Analysis Greece, ο γιγαντιαίος αντικυκλώνας που έχει αφανίσει τα βροχοφόρα συστήματα εδώ και 1 μήνα, θα αλλάξει απλώς λίγο την θέση του, έτσι ώστε να επιτρέψει την διάχυση κρύου αέρα από Ρωσία προς την Μεσόγειο.
 Συγκεκριμένα σε σχετική ανάρτηση στο Facebook αναφέρει:
 Ψαρώνει ο κόσμος που ασχολείται με τα του καιρού, και ανεβάζουν πομπώδεις τίτλους για Φθινόπωρα, ορμώμενοι από τους χάρτες επιφανείας των μοντέλων που – πράγματι μετά από καιρό- δείχνουν ένα διάστημα με τις θερμοκρασίες χαμηλότερες από τον μέσο όρο. Αγνοούν το δεύτερο σκέλος όμως ( δεύτερη εικόνα), στην οποία αποδίδεται αυτή η πτώση.

Ο γιγαντιαίος αντικυκλώνας που έχει αφανίσει τα βροχοφόρα συστήματα εδώ και 1 μήνα, θα αλλάξει απλώς λίγο την θέση του, έτσι ώστε να επιτρέψει την διάχυση κρύου αέρα από Ρωσία προς την Μεσογειο. Ξηροί επιφανειακοί άνεμοι, καθώς στα ανώτερα τμήματα της τροπόσφαιρας, το βαθύ καλοκαίρι, θα παραμείνει ως έχει, και μαζί του και η ηλιοφάνεια.

Στην πράξη, απλώς τα πρωινά θα γίνουν πλέον κρύα, αναστροφικά ( για αυτό και τα μοντέλα ‘διαβάζουν’ αρνητικές αποκλίσεις, καθώς πλέον πολλές περιοχές στα Βαλκάνια θα πέφτουν κάτω από το 0 τα βράδια), τα μεσημέρια όμως με την σφοδρή ηλιοφάνεια που χαρίζουν οι αντικυκλώνες, οι θερμοκρασίες θα φτάνουν και τους 18-22 βαθμούς.
Μεγαλώνει το θερμοκρασιακό εύρος λοιπόν ημέρας-νύκτας, μπαίνουμε στις μέρες εκείνες που το πρωί θέλεις μπουφάν και το μεσημέρι κοντομάνικο, θα αρχίσουν να κάνουν πάρτι οι ιώσεις προσεχώς.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response