Καιρός – Προς ολοταχώς σε βροχές και καταιγίδες

Κοινοποίηση:
kakokairia

Το καιρικό σκηνικό της χώρας μας μεταβάλλεται, καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες αντικαθιστούν τη ηλιοφάνεια σε περιοχές όπως τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια μέρη.

 

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά, τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται να συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη 22 Αυγούστου. Σε ανάρτησή του στο Χ, ο κ. Κολυδάς προειδοποίησε τους πολίτες για τις επικείμενες αλλαγές στον καιρό.

«Τη Δευτέρα (19/8) θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Στερεά και πιθανόν τα ορεινά της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά πιθανώς θα είναι έντονα. Την Τρίτη (20/8) θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός με βοχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και στην ηπειρωτική χώρα, κυρίως το απόγευμα, και τα φαινόμενα τοπικά σε Ιόνιο, κεντρική και βόρεια Ελλάδα πιθανόν να είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Την Τετάρτη (21/8) σποραδικά φαινόμενα σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά – όχι όμως έντονα – με μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και νότια. Το διήμερο Πέμπτης (22/8) και Παρασκευής (23/8) δεν προβλέπονται σημαντικές βροχές, ενώ θα έχουμε προοδευτική άνοδο της θερμοκρασίας και ενίσχυση μελτεμιού στα 6-7 μποφόρ την Παρασκευή (23/8). Ο καιρός, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (24-25/8), δεν θα αλλάξει σημαντικά».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: