Και επίσημα τέλος το Grand Prix της Ρωσίας – Ποια πίστα παίρνει τη θέση της;

Κοινοποίηση:
formula1

Εκτός από την απαγόρευση των εθνικών συμβόλων και ομάδων των δύο χωρών, το ρωσικό Grand Prix που ήταν προγραμματισμένο για τις 23-25 Σεπτεμβρίου, τέθηκε και επίσημα εκτός ημερολογίου, έπειτα από την πρόταση του FOWC, κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την επισημοποίηση της απόφασης που είχαν λάβει οι ομάδες και η Liberty Media ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη, όταν και είχαν ξεκαθαρίσει πώς «υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή αγώνα στην Ρωσία».

Το ακυρωθέν Grand Prix θα ήταν το τελευταίο στο Sochi, καθώς ήταν προγραμματισμένη η μεταφορά του ρωσικού αγώνα από το 2023 στο υπερσύγχρονο Igora Drive της Αγίας Πετρούπολης.

Η διοίκηση του σπορ, ωστόσο, είναι αποφασισμένη να αντικαταστήσει τον αγώνα της Ρωσίας ώστε να τηρηθεί ο συνολικός αριθμός των 23 Grand Prix που ήταν προγραμματισμένος για φέτος. Οι υποψήφιες χώρες για την θέση που «άνοιξε» είναι πολλές.

Φαβορί θα πρέπει να θεωρείται η πίστα της Σαγκάης στην Κίνα, καθώς η ημερομηνία 23-25 Σεπτεμβρίου πλαισιώνεται με δύο αγώνες στην Άπω Ανατολή σε Σιγκαπούρη και Ιαπωνία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μήπως ενθυμείται κανείς, πότε ακριβώς ματαιώθησαν οι αντίστοιχοι αγώνες στις ηπα, στην βρετανία, στην κίνα, στην γερμανία, στην τουρκία για την εισβολή τους σε άλλα κράτη όπως, το Ιράκ, η Σερβία, η Συρία, η Κύπρος;

Comments are closed.