Και το όνομα αυτής… ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 2024!

Κοινοποίηση:
aok-gs-2024-1132x670

Με την παρουσία πολύ μικρού αριθμού φίλων και μελών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο «Galaxy» η Γενική Συνέλευση του ερασιτέχνη ΑΟΚ, με την οποία «έκλεισε» η προηγούμενη χρονιά και άνοιξε η «πόρτα» για την επόμενη. Στη διάρκεια της ΓΣ αναδείχτηκε η 5μελης επιτροπή η οποία θα «τρέξει» όλες τις διαδικασίες για τη συγκρότηση της νέας ΠΑΕ ΑΟΚ  η οποία θα ονομάζεται «ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 2024», μιας και δεν μπορεί να έχει καμία συνάφεια με την προηγούμενη!

Η 5μελης επιτροπή θα αποτελείται από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΑΟΚ Αντώνη Αντωνίου, τα μέλη της περσινής διοικούσας επιτροπής του ποδοσφαιρικού τμήματος Ανδρέας Σκλαρής, Θάνος Σπανδωνίδης και Νίκος Κοσκινάς (στενός συνεργάτης του Γιάννη Διαμαντίδη) καθώς και ο Στάθης Γαβριηλίδης. Το επόμενο βήμα είναι να καλυφθεί το μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΠΑΕ, που θα είναι 350 χιλ. ευρώ (το ελάχιστο που απαιτείται από τη SL2) με την τιμή της μιας μετοχής να ορίζεται στα 30 ευρώ. Έτσι θα ανοίξει άμεσα ένας λογαριασμός όπου εκεί προτεραιότητας θα έχουν τα μέλη του ερασιτέχνη κι απ’ εκεί και πέρα όλοι όσοι θέλουν να προμηθευτούν έστω και μια μετοχή! Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη έκανε έκκληση σε όλους τους φίλους της ομάδας να βοηθήσουν, ενώ τόνισε ότι σε προφορικό επίπεδο υπάρχουν διαβεβαιώσεις για κάλυψη των μετοχών της ΠΑΕ.

Το γήπεδο και ο… Χαντιτάτζι

Στη διάρκεια της ΓΣ ειπώθηκαν πάρα πολλά, που έχουν να κάνουν τόσο με τα προβλήματα του ΑΟΚ με το γήπεδο και όχι μόνο, όσο και με το «αφεντικό» του ΑΟΚ 1965 Άλεξ Χαντιτάτζι. Επίσης εκφράστηκαν τα δικαιολογημένα παράπονα του προέδρου του Ερασιτέχνη ΑΟΚ Αντώνη Αντωνίου για το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος σύλλογος της περιοχής δεν αντιμετωπίζεται όπως του αξίζει από τους φορείς και τις αρχές του τόπου. Συγκεκριμένα:

Για το γήπεδο:

  • Στον ΑΟΚ ακόμα περιμένουν να εκταμιευτούν τα χρήματα από την Περιφέρεια ΑΜΘ, 70 χιλ. από τη διοίκηση Μέτιου και 100 χιλ. ευρώ από τη διοίκηση Τοψίδη.
  • Η Περιφέρεια ΑΜΘ περιμένει από το Δήμο Καβάλας τις μελέτες για την ανακατασκευή του γηπέδου.
  • Η ζημιές στο «Ανθή Καραγιάννη» είναι συνεχείς, με τελευταία τη ζημιά στο αρδευτικό του αγωνιστικού χώρου, που πιθανολογείται ότι προήλθε από ρίψη σφύρας.
  • Στον ΑΟΚ τονίζουν ότι οι ίδιοι συντηρούν τρία γήπεδα του Δήμου με 20 χιλ. ευρώ το χρόνο και σε κάποια απ’ αυτά δεν υπάρχει ούτε καν φύλαξη με αποτέλεσμα ο οποιοσδήποτε να μπορεί να τα χρησιμοποιεί.
  • Ο ΑΟΚ πρότεινε στο Δήμο Καβάλας να δημιουργηθεί ένα γήπεδο για τις ανάγκες του στίβου, το οποίο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, όπου ο σύλλογος μπορεί να ενταχθεί. Ακόμα περιμένει απάντηση…
  • Επίσης ο σύλλογος έχει προτείνει στον Δήμο να του παραχωρηθεί ένας χώρος για beach volley στο πάρκο του Φαλήρου, όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν μεγάλοι αγώνες και άρα να προκύψουν έσοδα. Μπορεί κι αυτό να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει και χρηματοδότης για να καλύψει την ίδια συμμετοχή. Ακόμα περιμένει απάντηση…
  • Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αλλαγή των λαμπτήρων φωτισμού με LED. Αυτή τη στιγμή είναι «καμένες» 34 λάμπες που θα πρέπει να αντικατασταθούν, μιας και αν πχ ο ΑΟΚ κληθεί να δώσει βραδινό αγώνα το Σεπτέμβριο, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα.

Για τον Άλεξ Χαντιτάτζι

  • Στον ΑΟΚ ήθελαν να συνεχίσουν με την προηγούμενη ΠΑΕ, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει συνεργασία με το πρώην «αφεντικό» της, ο οποίος θεωρεί ότι έχει πληρώσει όλα τα χρέη της.
  • Ένας από τους βασικούς λόγους που ήθελαν τη… συνέχεια ήταν για να μπορέσουν να καλύψουν και τους επαγγελματίες-προμηθευτές που στήριξαν την ομάδα αλλά δεν πληρώθηκαν. Μάλιστα η νυν διοίκηση τους πλησιάζει για να βάλουν διαφήμιση και έτσι μαθαίνει από «πρώτο χέρι» την κατάσταση…
  • Υπολογίζεται ότι το άνοιγμα που έχει αφήσει η διοίκηση της προηγούμενης ΠΑΕ (η οποία δεν έχει εκκαθαριστεί) αγγίζει τα 160 χιλ. ευρώ.
  • Αυτό αφορά ban από αλλοδαπούς παίκτες που δεν πληρώθηκαν και δικαιώθηκαν στη FIFA, χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία (που δεν είναι άμεσα απαιτητά), στο ΚΤΕΛ και χρέη προς την ΕΠΟ (κάρτες κτλ).
  • Μ’ αυτό το ποσό θα προχωρήσει η νέα ΠΑΕ (πράγμα που σημαίνει ότι θα πληρώσει κάποια απ’ αυτά τα ποσά), αλλά όπως ξεκαθαρίστηκε δεν πρόκειται να αφήσει αυτή την κατάσταση χωρίς να αντιδράσει…

Από τις εργασίες της ΓΣ του ΑΟΚ έλαμψαν για της απουσίας τους όλοι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων της Καβάλας, εκτός από τον εντεταλμένο σύμβουλου αθλητισμού Στέλιο Ιγνατιάδη, ο οποίος στην τοποθέτηση του αφού είπε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ περιμένει μελέτες για να χρηματοδοτήσει έργα αθλητικών υποδομών τόνισε ότι «ο ΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα της Περιφέρειας που αγωνίζεται σε επαγγελματική κατηγορία», κάνοντας λόγο για γενικότερο μαρασμό και αδιαφορία για τον αθλητισμό στην περιοχή μας.

Στη ΓΣ βρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας Γιώργος Πριονίδης που ζήτησε να υπάρξει εκ νέου επαφή του ΑΟΚ με τον ιδιοκτήτη του γηπέδου που είναι ο Δήμος Καβάλας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: