Καλαμάτα: Από την Τουρκία ξεκίνησαν οι δεκάδες διασωθέντες λαθρομετανάστες

Κοινοποίηση:
limeniko-metanaste4s

Λίγο μετά τις 11 το πρωί, οι 77 αλλοδαποί που διασώθηκαν νωρίς το πρωί, 112 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, έφτασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας. Το ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν είχε μείνει ακυβέρνητο και εξέπεμψε σήμα κινδύνου, γεγονός που οδήγησε στη διάσωσή τους.

 

Η Διαδρομή των Διασωθέντων

Οι λαθρομετανάστες είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από την Τουρκία και ανάμεσά τους βρίσκονταν 35 ανήλικοι. Η παραμονή τους στη θάλασσα διήρκεσε πέντε ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων αντιμετώπισαν δύσκολες συνθήκες. Τελικά, περισυλλέχθηκαν από ένα κρουαζιερόπλοιο, το οποίο τους μετέφερε στο αγκυροβόλιο του λιμένα της Καλαμάτας.

 

Φιλοξενία και Επόμενα Βήματα

Αφού αποβιβάστηκαν στην Καλαμάτα, οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με λάντζες στον χώρο των αποθηκών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Εκεί θα φιλοξενηθούν προσωρινά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής τους. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουν για μια οργανωμένη δομή φιλοξενίας μεταναστών στην ενδοχώρα.

 

Όπως είπαν, είχαν ξεκινήσει από κάποιο λιμάνι από την περιοχή της Σμύρνης στην Τουρκία, βρίσκονταν στο νερό 5 μέρες και προορισμός τους ήταν η Ιταλία.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας τους περίμεναν εθελοντές του Π.Τ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και συνεργείο του ΕΟΔΥ για την διενέργεια rapid test. Όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους, ενώ μερικοί αντιμετώπιζαν κάποια δερματολογικά ζητήματα και γι’ αυτό το μεσημέρι στον χώρο έφτασε και δερματολόγος για να τους εξετάσει.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη και η προανάκριση από το κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας για να διαπιστωθεί αν μεταξύ των διασωθέντων βρίσκονται και άτομα που εμπλέκονται με την διακίνηση τους και, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, εξετάζονται 3 εκ των 77.

Καλαμάτα: Από την Τουρκία ξεκίνησαν οι 77 διασωθέντες μετανάστες, ανάμεσά τους 35 ανήλικοι – Ήταν 5 μέρες εν πλω
Αναλυτικά σύμφωνα με την καταγραφή τους από το κεντρικό Λιμεναρχείο στο χώρο των αποθηκών φιλοξενούνται:

46 Αιγύπτιοι ( όλοι άνδρες 23 ενήλικες και 23 ανήλικοι), 16 Ιρανοί (9 ενήλικες άνδρες, 4 ενήλικες γυναίκες, 2 ανήλικα αγόρια και 1 ανήλικο κορίτσι), 12 Σύριοι (2 ενήλικες άνδρες, 2 ενήλικες γυναίκες, 4 αγόρια και 4 κορίτσια), 2 Σουδανοί (ένας άνδρας και μια γυναίκα) καθώς και ένας υπήκοος Αφγανιστάν.

Καλαμάτα: Από την Τουρκία ξεκίνησαν οι 77 διασωθέντες μετανάστες, ανάμεσά τους 35 ανήλικοι – Ήταν 5 μέρες εν πλω.
Από τα ξημερώματα ειδοποιήθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες καθώς και η πολιτική προστασία του Δήμου Καλαμάτας και προετοιμάστηκε ο χώρος στις αποθήκες με τη συνδρομή και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ συνέβαλαν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός καθώς και η εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Καλαμάτας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. υπαρχει και η λεξι … ΑΠΕΛΑΣΗ …ο ελληνας πειναει ..και ο κουλης χαρτζηλικωνει και τα’ι’ζει με χρυσα κουταλια τους τριτοκοσμικους κοπριτες !!!!! αισχος

  2. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ Μ@@@ΛΟ.

  3. Δηλαδή για να καταλάβουμε τόσο καιρό η Τουρκία θα μας τους φέρνει και εμείς θα παίζουμε τον ρόλο του διασώστη;

Comments are closed.