Καλαμάτα: Συνελήφθησαν οι θετοί γονείς της 29χρονης που ζει σε κλουβί – Θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα

Κοινοποίηση:
kalamata

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση από την Καλαμάτα που θυμίζει «Κωσταλέξι», καθώς συνελήφθησαν οι θετοί γονείς της 29χρονης που ζει τα τελευταία 7 χρόνια σε αυτοσχέδιο ξύλινο κλουβί.

Η μητέρα και ο πατέρας συνελήφθησαν με την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης, καθώς «κατελήφθησαν να έχουν περιορίσει την ελευθερία κίνησης της κόρης τους, κλειδώνοντάς την σε ιδιότυπη ξύλινη κατασκευή εντός της οικίας», και θα οδηγηθούν το μεσημέρι στον εισαγγελέα της πόλης.

Επίσης δόθηκε εντολή από τον εισαγγελέα για ψυχιατρική εξέταση στην 29χρονη και μέχρι τότε θα παραμείνει φρουρούμενη στο γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας.

Όπως έχει αναφέρει η θετή μητέρα της 29χρονης, μαζί με τον σύζυγο της υιοθέτησαν το κορίτσι όταν ήταν 22 μηνών από ένα ίδρυμα στην Αθήνα. Το κορίτσι με τα χρόνια άρχισε να γίνεται επιθετικό. Έφτανε, όπως λέει η μητέρα της, να παίρνει μέχρι και 25 χάπια την ημέρα.

Από τα 22 της, ζούσε μέσα σε μία ξύλινη κατασκευή κλειδωμένη με λουκέτο. Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων με τη μητέρα να ζητά τη βοήθεια της Πολιτείας.

Το 2022 υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση

Το 2022 μετά από εισαγγελική παρέμβαση είχε γίνει αυτοψία στο σπίτι της οικογένειας.

«Διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω πρόσωπο ΑΜΕΑ, διαβιούσε σε δωμάτιο που αντί για πόρτα είχαν τοποθετηθεί ξύλινα κάγκελα με λουκέτο. Η ύπαρξη των διαχωριστικών αιτιολογήθηκε από τους ανάδοχους γονείς ως το μοναδικό μέσο αποτροπής επιθετικής συμπεριφοράς του προσώπου και ο αυτοτραυματισμός του», ήταν το πόρισμα της κοινωνικής υπηρεσίας.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, αστυνομικοί επισκέφτηκαν την εν λόγω κατοικία και μετά από ένορκη μαρτυρική κατάθεση Ψυχιάτρου του Γ.Ν Καλαμάτας διαπιστώθηκαν τα εξής: «είχε εξετασθεί τρείς φορές, το 2022 και είχε διαγνωσθεί με μη καθορισμένη οργανική ψύχωση και μέτρια νοητική καθυστέρηση, μη δυνάμενη να αυτοεξυπηρετηθεί και να κατανοήσει πράγματα, ενώ δεν έχρηζε εκούσιας ή ακούσιας νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. τότε ποιος χρειάζεται; Από πού πήρε δίπλωμα ο ψυχίατρος ; Από τα λιντλ;

  2. Τους έτυχε λαχείο αντί να χαρούν την μητρότητα/πατρότητα που τόσο ήθελαν.
    Αλλά μήπως έπρεπε να την βάλουν σε κάποιον ίδρυμα;

  3. Η θετή μητέρα ζήτησε βοήθεια από την πολιτεία…και ασφαλώς εκείνοι ενδιαφέρθηκαν. Βέβαια αποφάνθηκαν οι ειδικοί ότι δεν χρήζει ψυχιατρικης βοήθειας.
    Τα έκανε σωστά η θετή μητέρα ;ακολούθησε την νόμιμη διαδικασία;ΝΑΙ . Ποιος φταίει;Τι φταίει; Τι άλλο θα έπρεπε να κάνει η θετή μητέρα; Πώς της έδωσαν παιδί από το ίδρυμα ελεγξαν τα περιουσιακά στοιχεια;τον τρόπο διαβίωσης της ίδιας κ του συζύγου; Μήπως αν δεν χρειάζεται χάπια χρειάζεται κανέναν παπά;Λέω εγώ τώρα …επειδή πέσατε όλοι να την φάτε.

Comments are closed.