Υλικά
Μερίδες: 4-6
Διαδικασία
Βάζουµε τις σουπιές σε µια κατσαρόλα, προσθέτουµε 700 ml νερό και τις βράζουµε σε µέτρια φωτιά, για περίπου 30 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και κρατάµε 1 φλιτζάνι ζωμού, στην άκρη.
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, σε µέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεµµύδι και τα φρέσκα κρεµµυδάκια για περίπου 3 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν απαλά.
Προσθέτουµε το σκόρδο που έχουμε πολτοποιήσει με την πρέσα και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουµε για 4 – 5 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει το σπανάκι.
Ρίχνουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά και να μειωθεί ο όγκος του.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον ζωμό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε απαλά.
Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε τις σουπιές και τον άνηθο, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.