Καλοκαιρινή συνταγή: Σουπιές με σπανάκι

Κοινοποίηση:
ΣΟΥΠΙΕΣ

Αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό, ιδανικό για το καλοκαίρι αλλά και για όλους εμάς που λατρεύουμε τον μοναδικό συνδυασμό της σουπιάς με το σπανάκι.
30′ προετοιμασία
20′ τηγάνισμα
Σύνολο: 50′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία
Βάζουµε τις σουπιές σε µια κατσαρόλα, προσθέτουµε 700 ml νερό και τις βράζουµε σε µέτρια φωτιά, για περίπου 30 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και κρατάµε 1 φλιτζάνι ζωμού, στην άκρη.

Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, σε µέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεµµύδι και τα φρέσκα κρεµµυδάκια για περίπου 3 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν απαλά.

Προσθέτουµε το σκόρδο που έχουμε πολτοποιήσει με την πρέσα και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουµε για 4 – 5 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει το σπανάκι.

Ρίχνουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά και να μειωθεί ο όγκος του.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον ζωμό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε απαλά.
Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε τις σουπιές και τον άνηθο, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: